Ο νέος «Γολγοθάς» της Ελλάδας

Του Χρήστου Κώνστα

Την επόμενη Τρίτη, τελειώνουν τα βάσανα της Ελλάδας όσον αφορά στη χρηματοδότησή της: τα λεφτά δηλαδή που έπρεπε να είχε εισπράξει από τον περασμένο Ιούνιο. Αμέσως μετά, ξεκινά ο Γολγοθάς των Ελλήνων απέναντι στους φόρους και η Σταύρωση της κυβέρνησης που οφείλει επιτέλους να σταματήσει τα παζάρια με την τρόικα και να ασχοληθεί με το ένα και μοναδικό ζητούμενο στην ελληνική κοινωνία: ανάπτυξη και

απασχόληση.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέου τύπου ανάπτυξη που να μην στηρίζεται στην κατανάλωση με δανεικά αλλά να προσελκύει επενδύσεις και να δημιουργεί απασχόληση. Όλα τα διαρθρωτικά μέτρα που ψήφισε με ένα μόνο άρθρο αυτή η τρικομματική δεν θα έχουν νόημα αν δεν υποστηριχθούν με ενεργητικές πολιτικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Η Ελλάδα είναι μια μικρή οικονομία που παράγει κάθε χρόνο περίπου 200 δισ. ευρώ. Δεν χρειάζεται μεγάλα ποσά για να ανατρέψει το σημερινό κλίμα της μιζέριας.

Ήδη έχουν εγκριθεί και είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα, από τα Κοινοτικά Διαρθρωτικά Ταμεία 8,5 δισ. ευρώ τα οποία θα επενδυθούν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στον Τουρισμό, την Ενέργεια, στην πραγματική οικονομία. Μαζί με τα λεφτά των δόσεων και την επιστροφή των 8 δισ. ευρώ που το Κράτος χρωστά στον ιδιωτικό τομέα δημιουργείται ένα τεράστιο απόθεμα ενέργειας και κεφαλαίων για να ξεκινήσει η ανάκαμψη.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Ποια κυβέρνηση, ποιοι υπουργοί μπορούν να εφαρμόσουν με ευλάβεια, ταχύτητα και κυρίως αποτελεσματικότητα το νέο Μνημόνιο; Ποιοι θα αξιοποιήσουν τις θυσίες του ελληνικού λαού για να οδηγήσουν την χώρα στην οικονομική και κοινωνική άνοδο;

Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης που τώρα πλέον όλοι θεωρούν δεδομένο, δεν αποτελεί απλό τακτικισμό του Αντώνη Σαμαρά. Είναι αναγκαίο να υπάρξει στη χώρα ένα συμπαγές και ομοιογενές πολιτικό και κοινωνικό σχήμα ώστε να οδηγηθεί ο τόπος στην ανάπτυξη και οι Έλληνες να βρουν δουλειές.

Η διπλή ψηφοφορία της Βουλής κόστισε πολύ στην Κυβέρνηση. Ήδη οι 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θεωρούνται δεδομένοι στις επόμενες δύσκολες ψηφοφορίες της Βουλής αφού ο Φώτης Κουβέλης δηλώνει ότι «διατηρεί το δικαίωμα στη διαφωνία». Επομένως μετά τις διαγραφές των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές που πραγματικά μπορούν να στηρίξουν το δύσκολο κυβερνητικό έργο δεν είναι περισσότεροι από 151: και αυτή η μία, η τελευταία ψήφος, στηρίζεται στην αμφιλεγόμενη στάση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Τσάκρη…

Είναι λοιπόν αναγκαίο να υπάρξει ένα νέο πολιτικό ξεκίνημα. Όχι για την Κυβέρνηση αλλά για τον τόπο, για την οικονομία που διψάει για ρευστό, για τους ανέργους που πρέπει οπωσδήποτε να βρουν δουλειά. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια ούτε να σκεφθεί το ενδεχόμενο νέων εκλογών.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναζητήσει τις πολιτικές εκείνες ισορροπίες που θα δημιουργήσουν σταθερότητα στην Κυβέρνηση και έμπνευση για δημιουργία στην κοινωνία.

Ο επαρχιώτικος αυτισμός ορισμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Ο δεξιός και α

Keywords
Τυχαία Θέματα