Ο μικρός Νέμο στο doodle της Google!

Με ένα doodle που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια γιορτάζει σήμερα (Δευτέρα 15 Οκτωβρίου) η Google την 107η επέτειο του μικρού Νέμο, «παιδί» του Αμερικάνου σκιτσογράφου Winsor McCay.

Ο μικρός Νέμο είναι ένα αγόρι, που ζει μέσα από τα βραδινά του όνειρα. Σκοπός του είναι να φθάσει στην Slumberland (χώρα του Ελαφρού Ύπνου), την οποία κυβερνά ο βασιλιάς Μορφέας και ο οποίος τον χρειάζεται για να κάνει παρέα στην πριγκίπισσα

κόρη του. Σε κάθε περιπέτεια ο μικρός Νέμο ξυπνά στο κρεβάτι του από εφιάλτη λόγω των περιπετειών που πέρασε για να φθάσει στην Slumberland.

Η σειρά δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες New York Herald υπό τον τίτλο «Little Nemo in Slumberland» και New York American (3/9/1911-26/7/1914) υπό τον τίτλο «In the Land of Wonderful Dreams».

Το κόμικ , αρχικά, δεν γνώρισε σημαντική επιτυχία αλλά κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα και πολύ περισσότερο στις αρχές του 21ου αιώνα, συγκέντρωσε μεγαλύτερη αναγνώριση.

Ο Winsor Zenic McCay ήταν ένας Αμερικανός σκιτσογράφος και εμψυχωτής, περισσότερο γνωστός για τη σειρά του μικρού Νέμο, αλλά και για το κινούμενο σκίτσο Gertie το Dinosaur (1914).

Ευρέως θεωρείται ως μια από τις μεγάλες προσωπικότητες στο χώρο των κόμικ.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα