Ο καρκίνος μέσα στο σπίτι μας- Τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι ασθένειες θερίζουν και δεν μπορούμε να φανταστούμε ορισμένες φορές πως τις έχουμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι! Όσο κι αν καθαρίζουμε λοιπόν, υπάρχουν αντικείμενα που όλοι χρησιμοποιούμε αλλά καλό θα ήταν να αντικαταστήσουμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Αντικολλητικά σκεύη: Το υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ που προστατεύει τα αντικολλητικά κουζινικά σκεύη κάνοντας τα πιο ανθεκτικά σε νερό και θερμοκρασία, περνά στο φαγητό που μαγειρεύουμε σε αυτά και στη συνέχεια καταναλώνουμε μαζί με χημικές επικίνδυνες ουσίες. Τα κεραμικά σκεύη συστήνονται

σαν πολύ φιλικότερα προς την υγεία μας και το περιβάλλον.

Πλαστική κουρτίνα μπάνιου: Επικίνδυνη για καρκίνο, αναπνευστικά ή αλλεργικά προβλήματα είναι η πλαστική κουρτίνα που καλύπτει τη ντουζιέρα μας. Οι πτητικές οργανικές ενώσεις που εκπέμπει, την κάνουν πολύ επικίνδυνη. Προτιμήστε κουρτίνα από λινό και βαμβάκι.

Χαλιά: Μια καινούρια μοκέτα ή ένα χαλί που αγοράσαμε θέλει αρκετές μέρες να αεριστεί πριν τοποθετηθεί στο πάτωμα, γιατί μεταφέρει στην ατμόσφαιρα επικίνδυνες χημικές ενώσεις.

Αρωματικά χώρου: Υπάρχουν φυσικοί τρόποι να κάνετε το χώρο σας να μυρίζει υπέροχα. Τα αρωματικά χώρου έχουν τοξικές ουσίες όπως φθαλικούς εστέρες που είναι πολύ επικίνδυνοι για την αναπνοή και την υγεία μας.

Συνθετικά Υφάσματα: Πολλά αρνητικά έχουν γραφτεί για το συνθετικό ύφασμα και είναι αλήθεια πως είναι πολύ επικίνδυνο, αφού η φορμαλδεΰδη που έχει, συνδέεται με τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Τα μάλλινα , τα βαμβακερά αλλά και τα μεταξωτά υφάσματα είναι σαφώς πολύ υγιεινά για τον άνθρωπο.

Φούρνος μικροκυμάτων και Πλαστικό: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι φούρνοι μικροκυμάτων και εισχωρεί στο φαγητό δεν είναι επικίνδυνη. Προσοχή όμως μη ζεστάνετε τρόφιμα σε πλαστικό μπωλ, γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και καρκινογόνο.

Κεριά: Ο μόλυβδος χρειάζεται στα κεριά γιατί αιθέρια έλαια που τους δίνουν άρωμα, μαλακώνουν το φυτίλι. Είναι όμως μία από τις καρκινογόνες ουσίες. Αν σας αρέσουν τα κεριά, προτιμήστε το κερί μέλισσας και φυτίλια βαμβακιού.

Είδη οικιακού καθαρισμού: Υπάρχουν φυσικοί αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίζετε το σπίτι σας. Παρ’ όλα αυτά, αν επιμένετε στην αγορά χημικών, προσέξτε τι αγοράζετε γιατί τα τεχνητά αρώματα που έχουν είναι επικίνδυνα.

Χρώμα σε παλιούς τοίχους: Οι ξεφλουδισμένοι τοίχοι που έχουν φθαρεί απελευθερώνουν μόλυβδο πολύ επικίνδυνο για τους πνεύμονες. Αγοράστε μπογιές που δεν περιέχουν μόλυβδο.

Εκτυπωτής: Η μεγάλη διάρκεια έκθεσης σε εκτυπωτές είναι επιβλαβής. Μην κάθεστε ή μην εργάζεστε δίπλα σε εκτυπωτή για πολλή ώρα ή προτιμήστε εκτυπωτές ψεκασμού μελάνης γιατί οι πρώτοι, εκπέμπουν σωματίδια καθόλου φιλικά προς τον οργανισμό.

Το άρθρο Ο καρκίνος μέσα στο σπίτι μας- Τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα