Ο ΕΦΕΤ… φοριέται πολύ από τους απατεώνες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέσω της επίκλησης του… ΕΦΕΤ, του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, όλο και περισσότεροι θρασύτατοι επιτήδειοι επιχειρούν και εν πολλοίς το πετυχαίνουν να εκφοβίσουν, να εκβιάσουν και εν τέλει να αφαιμάξουν τις οικονομίες καταστηματαρχών, οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αντεπεξέλθουν στην περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Λίγες ημέρες μόνο από τη σύλληψη

σπείρας που αποτελείτο από έξι δήθεν υπαλλήλους-ελεγκτές του ΕΦΕΤ, είχε έδρα την Κρήτη και εξαπάτησε πάνω από εκατό καταστηματάρχες σε όλη τη χώρα, οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλία κατάφεραν να εξουδετερώσουν ένα ζευγάρι απατεώνων, που είχαν ξεπεράσει κατά πολύ σε θρασύτητα και τους προηγούμενους. Ενώ εκείνοι τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματά τους, ιδιοκτήτες φούρνων, κρεοπωλείων, ζαχαροπλαστείων και συναφών αντικειμένων για να τους παραπλανήσουν, οι νέοι-«μαϊμού» ελεγκτές πήγαιναν αυτοπροσώπως(!) στα καταστήματα, έχοντας μάλιστα και σχετική πλαστή κονκάρδα του Οργανισμού κρεμασμένη στο πέτο!

Αμέσως μόλις έμπαιναν στα καταστήματα, ο… ελεγκτής και η… γραμματέας του έβγαζαν από την τσάντα έγγραφα και με το… λογότυπο του ΕΦΕΤ, για να μην αφήνουν καμία αμφιβολία στους ιδιοκτήτες ότι είναι… πραγματικοί υπάλληλοι, έτοιμοι να επιβάλουν… γερά πρόστιμα στις επιχειρήσεις. Με τα πλαστά καρτελάκια στο πέτο, πέρασαν την είσοδο και ενός καταστήματος στα Τρίκαλα. Μπήκαν αμέσως στο… ψητό. Για να μην επιβάλουν πρόστιμο, καθώς δήθεν ο Οργανισμός είχε δεχθεί καταγγελία πολίτη, απαίτησαν να… λαδωθούν!

Ο ιδιοκτήτης αντελήφθη την κομπίνα που είχε στηθεί και το ζευγάρι των «υπαλλήλων» το έβαλε στα πόδια. Λίγο αργότερα με βάση τα χαρακτηριστικά που είχε η Αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα και τη γυναίκα, ενώ αναζητούσαν νέο κατάστημα «για έλεγχο» και «επιβολή προστίμων»! Όπως προέκυψε στην προανάκριση, το ζευγάρι με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία είχε καταφέρει να αποσπάσει από άλλους τρεις καταστηματάρχες το συνολικό ποσό των 1080 ευρώ, όταν οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν με αιματηρές οικονομίες να τα βγάλουν πέρα και να κρατήσουν τα καταστήματα ανοιχτά…

Στην κατοχή τους βρήκαν οι αστυνομικοί τα δύο πλαστικά καρτελάκια του ΕΦΕΤ, δύο συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, όπου πιθανόν θα βρουν κι άλλα στοιχεία απατών, καθώς και διάφορα φύλλα χάρτου με το λογότυπο ΕΦΕΤ και ιδιόχειρες σημειώσεις. Η δράση των δήθεν υπαλλήλων του Φορέα Τροφίμων έρχεται λίγο μετά την εξάρθρωση συμμορίας, που είχε στήσει ολόκληρη… επιχείρηση, πάλι στο όνομα του ΕΦΕΤ, με μικρό ρίσκο και πολλά κέρδη. Οι δράστες της προηγούμενης απάτης τηλεφωνούσαν σε καταστήματα -κυρίως φούρνους, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία- και αφού ανέφεραν ένα φανταστικό όνομα, ισχυρίζονταν ότι είναι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ και πως την επομένη θα πήγαιναν για έλεγχο.

Μάλιστα, έλεγαν στον ιδιοκτήτη ότι θα μπορούσαν με το «αζημίωτο» να σταματήσουν τον έλεγχο και το κλιμάκιο να μην πάει καν από… το κατάστημα. Μετά έδιναν έναν αριθμό λογαριασμού σε τράπεζα για να κατατεθεί το ποσό και όλοι ήταν τακτοποιημένοι. Ο ιδιοκτήτης πίστευε ότι ο ΕΦΕΤ δεν θα πήγαινε για έλεγχο και οι απατεώνες γέμιζαν τους λογαριασμούς τους. Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι τα θύματα ξεπερνούν τα 100 σε ολόκληρη τη χώρα.

Το άρθρο Ο ΕΦΕΤ… φοριέται πολύ από τους απατεώνες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα