Ο δήμος Αμαρουσίου στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη βία κατά των γυναικών, που αποτελεί μείζον κοινωνικό ζήτημα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και την ενημέρωση για την ύπαρξη υποστηρικτών δομών αντιμετώπισης της βίας, είχε στόχο η εκδήλωση του Τομέα Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στην εκδήλωση παρόντος του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας,

Περιφερειάρχη Αττικής κου Ιωάννη Σγουρού οι εισηγητές τόνισαν ότι η βία κατά των γυναικών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με τεράστιες διαστάσεις και αυξητικές τάσεις, που συνήθως συγκαλύπτεται σε όλους τους τύπους της σύγχρονης κοινωνίας. Στη χώρα μας τα κρούσματα βίας που καταγράφηκαν φέτος είναι αυξημένα κατά 47% σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κο Γιώργο Πατούλη

εκπροσώπησε στην εκδήλωση η υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη, Δημοτική Σύμβουλος κα Ρένα Χαλιώτη. Μεταφέροντας τις ευχές του κου Πατούλη η εκδήλωση να αποτελέσει κίνητρο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, και να παροτρύνει παράλληλα τις γυναίκες θύματα βίας να ξεπεράσουν το φόβο τους, να μιλήσουν και να ενημερωθούν, η κα Χαλιώτη εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι η Διοίκηση στηρίζει κάθε πρωτοβουλία και υλοποιεί δράσεις που στοχεύουν στην ισότητα των φύλων και στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

« Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι μεταξύ των πρώτων Δήμων που υπέγραψε την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» για την ουσιαστική εξασφάλιση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της ζωής, παράλληλα με τη συμμετοχή μας σε κάθε πρωτοβουλία και δράση που προάγει την ισότητα των φύλων.Εξάλλου, μέσα από την κοινωνική υπηρεσία μας προσφέρουμε στήριξη και συμπαράσταση σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ υλοποιούμε προγράμματα πρόληψης της υγείας με δωρεάν εξετάσεις στο γυναικείο πληθυσμό και διοργανώνουμε συνέδρια και ημερίδες για την ανάδειξη του γυναικείου ρόλου σε όλους τους τομείς της καθημερινή ζωής» σημείωσε η κα Χαλιώτη.

Στην εκδήλωση η Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Δρ Μαρία Στρατηγάκη ανέπτυξε το θέμα:«Έμφυλη βία: Ένα έγκλημα με παγκόσμιες διαστάσεις». Η Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της βίας» Δρ Κική Πετρουλάκη μίλησε για την κακοποίηση στη συντροφική σχέση, ενώ η Ειδική Επιστήμων της Νομικής Σχολής Αθηνών Δρ Φωτεινή Μηλιώνη αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο για την προστασία των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Βάσω Κόλλια απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη του Τομέα Ισότητας της ΕΝΠΕ, Περιφερειακή Σύμβουλος κα Αικατερίνη Αναγνώστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα