«Ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο NTV, αναφέρθηκε στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, τονίζοντας πως η ομάδα είναι προετοιμασμένη για όλα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Επίσης έχρισε καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη τον Δημήτρη Διαμαντίδη και θεώρησε αδερφούς του τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Δημήτρη Ιτούδη. Τέλος τόνισε πως

είναι ξεχωριστός ο δεσμός του με τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

Για την περσινή πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα: «Πέρυσι όλοι έβλεπαν σαν μεγάλο φαβορί την Μπαρτσελόνα. Πήγαμε να παίξουμε σε μία καυτή ατμόσφαιρα στην Ισπανία. Είπα στους παίκτες μου πως είχαν την ευκαιρία να παίξουν το καλύτερο μπάσκετ που μπορούσαν. ‘Αν έχετε ελπίδες να περάσετε την Μπαρτσελόνα, να το δούμε’, τους είπε. Μετά την ήττα μας με μικρή διαφορά στο πρώτο ματς, τους είπα πως ‘είδατε ότι μπορείτε να κερδίσετε την Μπαρτσελόνα’. Και το κατάλαβαν. Ισοφαρίσαμε 1-1 σε ένα πολύ δύσκολο ματς και φέραμε τη σειρά στο ΟΑΚΑ: «Τους είπα ότι αφού νικήσαμε μία φορά την Μπαρτσελόνα, μπορούμε να το επαναλάβουμε στην έδρα μας. Είχαμε πάνω από 20.000 φιλάθλους στο γήπεδο στα δύο αυτά ματς. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, γιατί η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά τα καταφέραμε. Ήταν έκπληξη για τους άλλους, αλλά όχι για μας».

Για τη φετινή πρόκριση απέναντι στη Μακάμπι: «Στο Final 4 είναι δύο τελικοί. Με τη Μακάμπι παίξαμε μία σειρά πέντε αγώνων. Όλοι απόλαυσαν τους συγκεκριμένους αγώνες ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες. Η έκβαση κρίθηκε στις λεπτομέρειες και μόνο στο πρώτο παιχνίδι υπήρχε ξεκάθαρος νικητής.

Για το πώς προετοιμάζει τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Με ρωτούν πολλοί αν έχω ετοιμάσει κάποια τρικ για την ΤΣΣΚΑ. Σε όλους δίνω την ίδια απάντηση: ένας προπονητής και οι συνεργάτες του δουλεύουν πολύ πιο ενδελεχώς για ένα μοναδικό ματς. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Πέρα από το δικό μας πλάνο, πρέπει να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του αγώνα. Η προετοιμασία δεν αρκεί πολλές φορές και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αλλάξουμε τη στρατηγική μας στη διάρκεια του ματς. Δεν το κάνει μόνο ο Παναθηναϊκός αυτό, αλλά όλες οι ομάδες».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Πιστεύω πως ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Ήρθε στην ομάδα πριν οκτώ χρόνια και κάθε χρόνο γινόταν καλύτερος. Για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι συνεχώς διψασμένος. Η ατομική δουλειά είναι πολύ σημαντική. Ο Διαμαντίδης πηγαίνει για προπόνηση κάθε πρωί. Είναι ο πραγματικός ηγέτης αυτής της ομάδας, ο αρχηγός που αναγνωρίζουν όλοι και κάνει τη δουλειά μου πιο εύκολη. Όταν έχεις έναν παίκτη σαν τον Διαμαντίδη, μπορεί να εφαρμόζει τις ιδέες σου στο παρκέ. Είναι ένας πολύ καλός και ειλικρινής άνθρωπος. Γνωρίζει τη σημασία που έχει ο ίδιος για την ομάδα και σκέφτεται πάντα τους συμπαίκτες του και την ομάδα. Αυτός είναι ο Διαμαντίδης. Ένας ξεχωριστός παίκτης, αλλά και άνθρωπος».

Για την παρουσία δύο ελληνικ

Keywords
Τυχαία Θέματα