Ο Μπουτάρης υπέρ των δημοτικών ραδιοσταθμών

Απόλυτα αντίθετος με τα κυβερνητικά σχέδια «εξυγίανσης» των δημοτικών οργανισμών ραδιοτηλεόρασης μέσω της κινητικότητας των υπαλλήλων τους τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αποδίδοντας στην κυβέρνηση «πολιτικό δόλο ή προχειρότητα και άγνοια των πραγματικών συνθηκών».

«Το σύνολο των εργαζομένων στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα όλης της χώρας είναι ζήτημα να ανέρχεται σε 450», σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Μπουτάρης και συμπληρώνει:

«Συνεπώς

ο αριθμός των 700 εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ που φέρονται να εντάσσονται στην “κινητικότητα”, δεν υφίσταται ούτε στη φαντασία των αυτόκλητων εκκαθαριστών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Όταν μάλιστα γίνεται λόγος για αξιολόγηση των δομών και επανακαθορισμό των απαιτούμενων θέσεων εργασίας στα δημοτικά ΜΜΕ, καταλαβαίνει κανείς ότι κάποιοι σκόπιμα εξαπολύουν ή διαρρέουν νούμερα προκειμένου να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια», αναφέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με τα δημοτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης (TV100, FM100 και FM100,6), επισήμανε ότι «η διοίκηση του δήμου μέσα σε 30 μήνες πέτυχε τη μείωση του κόστους λειτουργίας κατά 55% (από 8 εκατ. ευρώ το 2009 σε 3,5 εκατ. ευρώ φέτος) και του προσωπικού κατά 43% (καταργήθηκαν 49 θέσεις απασχόλησης με συμβάσεις αορίστου χρόνου και 17 θέσεις απασχόλησης ορισμένου χρόνου ή έργου)».

«Σήμερα τα δημοτικά ΜΜΕ διαθέτουν 120 εργαζόμενους, οι οποίοι μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας τους», καταλήγει ο κ. Μπουτάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα