Ο Άγιος Κοσμάς έχει ανάγκη από ένα θαύμα

«Ολυμπιακό» μόνο κατ’ όνομα πλέον, το αθλητικό προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά αναζητά τη σωτηρία του σε ένα θαύμα. Η οικονομική κρίση, η διαχείριση των προηγούμενων ετών, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και η αδιαφορία των ίδιων των αθλητών, έχει μετατρέψει ένα πρώην στολίδι του αθλητισμού σε εγκαταλελειμμένη έκταση γεμάτη παγίδες για όσους ζουν ή αθλούνται στις εγκαταστάσεις του.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Οι εικόνες, που «μιλούν από μόνες τους», απλά μας αφήνουν άφωνους. Σπασμένο τεραίν στον στίβο σε σημεία που δεν είναι διακριτά από τους αθλητές και ενέχουν κίνδυνο για τη σωματική

τους ακεραιότητα, το σκάμμα του στιπλ (αγώνισμα αντοχής με «φυσικά» εμπόδια, όπως ένα σκάμμα γεμάτο νερό ) καλυμμένο πρόχειρα με δοκάρια αγνώστου προελεύσεως και σπασμένες εγκαταστάσεις θέρμανσης. Είναι όμως και τα προβλήματα, που δεν μπορεί να καταγράψει η φωτογραφική μηχανή, όπως η έλλειψη θέρμανσης, που ταλαιπώρησε τους αθλητές που ζουν στους κοιτώνες τον περασμένο βαρύ χειμώνα, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που απειλούν το αθλητικό κέντρο με οριστικό κλείσιμο.

Όπως λέει στην «Αττική» ο πρόεδρος του κέντρου Περικλής Λύτρας, «όταν ήρθαμε εδώ πριν από 3 μήνες, παραλάβαμε δύσκολη κατάσταση, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο. Είδαμε και πάθαμε να πληρώσουμε τους μισθούς των εργαζομένων. Το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι στους ξενώνες είδαμε μια κατάσταση που δεν είναι τιμητική για το κέντρο. Οι ξενώνες υποτίθεται ότι φτιάχτηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, προκειμένου να φιλοξενούνται αθλητές υψηλού επιπέδου. Εμείς βρεθήκαμε μπροστά σε μια τραγική κατάσταση σε ό,τι αφορά στην υποδομή τους».

Απόμαχοι του αθλητισμού... «καταληψίες» του Αγίου Κοσμά

Αθλητές που μας έκαναν περήφανους με τις διακρίσεις τους, αλλά δεν αγωνίζονται πια, έχουν όμως λάβει όχι μόνο τα εύσημα της πολιτείας, αλλά και ... διορισμούς αργομισθίας, άλλοι που απασχόλησαν αρνητικά ή τιμωρήθηκαν από την παγκόσμια ομοσπονδία και δεν δικαιούνται πια να συμμετέχουν σε επίσημες διοργανώσεις, αλλά και παλαίμαχοι του αθλητισμού είναι μερικοί από όσους μέχρι και σήμερα διαμένουν στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά, που όμως προορίζονται για τα νέα ταλέντα του αθλητισμού, για εκείνους στους οποίους οι ομοσπονδίες έχουν επενδύσει για νέες διακρίσεις στο μέλλον. Τις πληροφορίες αυτές της «Αττικής» δεν διέψευσε η σημερινή διοίκηση, που όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της βρέθηκε αντιμέτωπη με τους «καταληψίες» και προσπάθησε να βρει τη λύση.

«Δεν ξέραμε ούτε ποιοι είναι μέσα, ούτε αν αυτοί που μένουν μέσα είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι, δεν ξέραμε τίποτα», λέει ο κ. Περικλής Λύτρας και συνεχίζει: «Κάλεσα τους αθλητές, τους εξήγησα ότι θα βρούμε ποιοι είναι, στη συνέχεια κάλεσα τις ομοσπονδίες και τους είπα ότι ο Άγιος Κοσμάς δεν μπορεί να φιλοξενεί άτομα που δεν έχουν προτείνει οι ομοσπονδίες. Έμεναν πολλοί που είτε είχαν σταματήσει την αθλητική δράση, είτε είχαν υπερβεί το όριο ηλικίας, είτε ήταν τιμωρημένοι. Τελικά φτιάξαμε μια λίστα με τη βοήθεια των ομοσπ

Keywords
Τυχαία Θέματα