Ο Mr Wikileaks ζητά να μπει τέλος στη δίωξη του

Έκκληση να μπει τέλος στη δίωξη του απηύθυνε ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Άσανζ, προς τις ΗΠΑ, μέσω δορυφορικού τηλεφώνου από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου του έχει δοθεί άσυλο από τον περασμένο Ιούνιο.

«Ήρθε η ώρα, οι ΗΠΑ να σταματήσουν ταις διώξεις εναντίον των συνεργατών και υποστηρικτών μου και των υποτιθέμενων πηγών μας» δήλωσε ο Ασάνζ σε δορυφορική σύνδεση που είχε, απευθυνόμενος

στην κατάμεστη αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και κατηγόρησε το Λευκό Οίκο για υποκρισία όταν επικαλείται την ελευθερία της έκφρασης στο μουσουλμανικό κόσμο.

«Πρέπει να αποτελεί έκπληξη για τους Αιγύπτιους νέους που ξέπλυναν από τα μάτια τους αμερικανικά δακρυγόνα όταν ακούν πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την αλλαγή στη Μέση Ανατολή» είπε ο 41χρονος Αυστραλός. 

Ο  Ασάνζ κινδυνεύει να εκδοθεί στη  Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό. Ωστόσο, οι δικηγόροι του εκφράζουν την ανησυχία,  ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ασκήσουν δίωξη για την υπόθεση του Wikileaks.

 Σύμφωνα με την Syndey Morning Herald,  ο Αυστραλιανός Άσαντζ έχει βρίσκεται επισήμα στην αμερικανική λίστα «εχθρών των κράτους».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα