Ντράγκι: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη και για τη λήψη περαιτέρω μέτρων

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική, καθώς και τα επιτόκια στα σημερινά ή και σε χαμηλότερα επίπεδα, για όσο χρειαστεί, ενώ είναι έτοιμη και για τη λήψη περαιτέρω μέτρων αν αυτό κριθεί αναγκαίο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η συγκρατημένη ανάπτυξη στην ευρωζώνη προχωρά σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΚΤ,

ενώ υπήρξε για άλλη μια φορά καθησυχαστικός σε σχέση με τις αποπληθωριστικές πιέσεις παρά το γεγονός ότι οι νέες προβλέψεις, που εκτείνονται μέχρι το 2016, δείχνουν συγκράτησή τους σε χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ο Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΚΤ αύξησε, στο 1,2%, τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ανάπτυξης της ευρωζώνης το 2014 και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη θα ενισχυθεί στο 1,5% και στο 1,8%, αντίστοιχα για το 2015 και το 2016.

Όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική, η ΕΚΤ διαπιστώνει συνεχή πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών. Το συνολικό έλλειμμα της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί στο 3,2 % του ΑΕΠ το 2013 και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω στο 2,7% του ΑΕΠ φέτος. Το χρέος των κυβερνήσεων προβλέπεται να κορυφωθεί στο 93,5% του ΑΕΠ το 2014, πριν μειωθεί ελαφρά το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα