Νίκος Παππάς : «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα πραγματοποιηθεί κανονικά»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εμφανίστηκε αμετακίνητος στις θέσεις του, ξεκαθαρίζοντας πως ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί όπως ακριβώς έχει προγραμματιστεί. Ενώ γνωστοποίησε πως μετά το πέρας του διαγωνισμού για τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των θεματικών καναλιών.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διενεργηθεί κανονικά

Ο κ. Νίκος Παππάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό

σταθμό στο Κόκκινο, τόνισε πως η αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών συνιστά μια αδήριτη αναγκαιότητα ενώ υποστήριξε πως δεν νοείται «χρησικτησία δημοσίου αγαθού». Ενώ δήλωσε με έμφαση, πως έχουν ψηφιστεί 16 νόμοι για τα κανάλια με τέσσερις από αυτούς, να προβλέπουν την πραγματοποίηση δημοπρασίας που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. «Αυτή την φορά θα πραγματοποιηθεί». κατέληξε.

Σε ότι αφορά στις επικρίσεις για τον περιορισμένο αριθμό των τηλεοπτικών αδειών (τέσσερις) επεσήμανε πως και ο νόμος Ρουσόπουλου έδινε το δικαίωμα στον Υπουργό να καθορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Εκείνον δεν τον αποκάλεσαν «χουντικό» δήλωσε με νόημα.

Αναφορικά με την σφοδρή αντιπαράθεση σχετικά με την διαδικασία του διαγωνισμού, υποστήριξε πως η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την συγκρότηση του ΕΣΡ αλλά συνάντησε την πλήρη άρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι αναγκαστικά «αναλάβαμε την διεξαγωγή του διαγωνισμού», κατέληξε.

Δεν μπορούν να είναι μέτοχοι σε κανάλια όσοι έχουν καταδίκες για ποινικά αδικήματα

Σε σχέση με τις αντιδράσεις που υπάρχουν και από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, υποψηφίων που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα ο κ. Παππάς δήλωσε ότι άτομα που έχουν καταδικαστεί «δεν μπορούν να είναι κύριοι μέτοχοι».

Αναφέρθηκε επίσης και στην Digea υποστηρίζοντας πως μη νόμιμοι σταθμοί έχουν την ευθύνη λειτουργίας της Digea ,που όπως είπε, πρόκειται «για σκάνδαλο που δεν έχει αναδειχθεί πλήρως».

Ενώ συνολικότερα για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης σχετικά με τι τηλεοπτικό τοπίο τόνισε πως στόχος είναι η δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντός με κανάλια εθνικής εμβέλειας που θα έχουν πλήρες τηλεοπτικό περιεχόμενο, σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα όπου πολλά τέτοια κανάλια έχουν «μηδενική παραγωγή προγράμματος και λειτουργούν μόνο με τηλεπωλήσεις», κατέληξε.

Το άρθρο Νίκος Παππάς : «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα πραγματοποιηθεί κανονικά» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα