Νίκη με αντιδράσεις για το κυβερνών κόμμα στη Μαλαισία

Για άλλη μια φορά, από το 1957, που είναι ανεξάρτητη η Μαλαισία, το Εθνικό Μέτωπο (Barisan Nasional, BN) κερδίζει τις εκλογές εξασφαλίζοντας 112 έδρες στη βουλή, μια απλή πλειοψηφία, σύμφωνα με επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε απόψε η εκλογική επιτροπή αλλά απέρριψε αμέσως ο ηγέτης της του κόμματος Λαϊκή Συμμαχία (Pakatan Rayak, PR) Ανουάρ Ιμπραχίμ.

Το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία από την ανεξαρτησία της Μαλαισίας, του απερχόμενου

πρωθυπουργού Νατζίμπ Ράζακ φέρεται να καταλαμβάνει 112 έδρες, έναντι 56 του κόμματος Λαϊκή Συμμαχία του χαρισματικού Ιμπραχίμ, ο οποίος είχε καταστήσει το ζήτημα της διαφθοράς την αιχμή του δόρατος στην προεκλογική του εκστρατεία.

Το PR διέθετε 75 έδρες στη βουλή, έναντι 135 του BN.

Ο Ανουάρ, ο οποίος μάχεται εναντίον της κυβέρνησης εδώ και περίπου δεκαπέντε χρόνια, απέρριψε τα αποτελέσματα αυτά, που βασίζονται σε καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα δύο τρίτα των εκλογικών περιφερειών.

«Οι εκλογές αυτές αμαυρώθηκαν από νοθεία και η εκλογική επιτροπή απέτυχε» να την αποτρέψει, είπε ο Ανουάρ στον Τύπο.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψει να «του κλέψουν τη νίκη», κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε νοθεία σε μεγάλη κλίμακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα