Νίκη (2-1) με ανατροπή επί της Ντινάμο και πλώρη για πρόκριση στο Champions League ο Ολυμπιακός

Νίκη και μάλιστα με ανατροπή πήρε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ που έγινε στο Καραϊσκάκη την Τετάρτη το βράδυ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» με αυτή τη νίκη εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια στο Europa League

και βάζουν πλώρη για την οριστική κατάκτηση της δεύτερης θέσης του 6ου ομίλου, η οποία θα τους δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Τα γκολ της νίκης του Ολυμπιακού πέτυχε ο Πάρντο στο 65΄και στο 90΄, ενώ για τους Κροάτες είχε σκοράρει ο Χότζιτς στο 21΄.

Οι Κροάτες μπήκαν πιο ζεστοί στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης με κεφαλιά του Χότζιτς από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως παρά το ότι είχε την κατοχή της μπάλας δεν τα κατάφερνε καθώς δεν είχε σωστή ανάπτυξη, ενώ το άγχος έδειχνε να «πνίγει» τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα, από τους οποίους αρκετοί δεν ήταν σε καλή μέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση αυξήθηκε, η ανάπτυξη ήταν πιο σωστή, όμως χρειαζόταν κάποιος για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Ντινάμο και αυτόν τον βρήκε ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Πάρντο, ο οποίος αντικατέστησε τον Ερνάνι, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα (53΄) οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει και πέναλτι που κέρδισε ο Ιντέγε και εκτέλεσε ο Φορτούνης, όμως ο Εντουάρντο απέκρουσε και στην επαναφορά ο Φορτούνης έστειλε τη μπάλα πάνω από την κροατική εστία.

Ο Ολυμπιακός δεν απογοητεύτηκε από το χαμένο πέναλτι και συνέχισε να πιέζει και με τον Πάρντο πλέον στην ενδεκάδα του δεν άργησε να ισοφαρίσει. Το γκολ ήρθε στο 65΄με τον εξτρέμ των «ερυθρολεύκων» να σκοράρει από πλάγια δεξιά και να δίνει άλλη τροπή στο ματς, το οποίο έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά του Ολυμπιακού μετά και την αποβολή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Πίβαριτς, όμως η άμυνα της Ντινάμο έδειχνε να κρατάει. Τελικά η Νίκη ήρθε στο 90ο λεπτό και πάλι με τον Πάρντο ο οποίος μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-1 και έδωσε στον Ολυμπιακό τη μεγάλη νίκη που τον έστειλε με εννέα βαθμούς στη δεύτερη θέση του ομίλου, την οποία θα διεκδικήσει τώρα με την Άρσεναλ, η οποία έχει να αντιμετωπίσει την Ντινάμο στο Λονδίνο και τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ενώ στην επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα πάει στο Μόναχο για να παίξει απέναντι στη Μπάγερν.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέ Λαχόθ (Ισπανία)

Κίτρινες κάρτες: Ρογκ (13`), Πίβαριτς (28`), Γκονζάλο (53`), Μασάντο (69`)

Κόκκινες κάρτες: Πίβαριτς (78`)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία (51` λ.τ. Ντα Κόστα), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Κασάμι (80` Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64` Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Μάμιτς): Εντουάρντο, Ματέλ, Ταραβέλ, Άντολιτς, Μασάντο, Γκονζάλο, Πίβαριτς, Ρογκ, Φερνάντεζ (88` Μούσα), Χότζιτς (57` Ενρίκες), Πιάτσα (80` Σιγκάλι).

(*) Ο Παρθενώνας με ένα λιοντάρι, δίπλα του έναν πυγμάχο μ` ένα ρολόι και τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο απεικονίζονταν στον κορεό του Ολυμπιακού. Πάνω στον πυγμάχο υπάρχουν τα σύμβολα του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα.

(*) Ο Μποτία τραυματίστηκε στο 50ο λεπτό (τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο) και τη θέση του πήρε ο Ντα Κόστα.
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν – Αρσεναλ 5-1
Ολυμπιακός – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-1

5η αγωνιστική – Τρίτη 24 Νοεμβρ. 2015
Αρσεναλ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Μπάγερν – Ολυμπιακός

6η αγωνιστική – Τετάρτη 9 Δεκ. 2015
Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Μπάγερν
Ολυμπιακός – Άρσεναλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπάγερν 9
Ολυμπιακός 9
Ντινάμο Ζάγκρεμπ 3
Άρσεναλ 1 0 3 6-11 3

Keywords
Τυχαία Θέματα