Νέος φωτισμός στον παραλιακό πεζόδρομο

Νέα εικόνα απέκτησε ο παραλιακός πεζόδρομος σε Μαραθώνα και Νέα Μάκρη, ύστερα από την ολοκλήρωση σειράς έργων επέκτασης του ηλεκτροφωτισμού του, που είχαν σαν αποτέλεσμα την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του.

Συγκεκριμένα στην παραλία Μαραθώνα τοποθετήθηκαν 32 νέες κολώνες φωτισμού, ενώ στη Νέα Μάκρη, 21 διαβρωμένες κολώνες φωτισμού που υπολειτουργούσαν, αντικαταστάθηκαν από νέους παραδοσιακούς δίφωτους ιστούς. Ο συνολικός προϋπολογισμός

των συγκεκριμένων έργων ανήλθε στο ποσό των 37.000 €.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες ανακατασκευής του παραλιακού πεζοδρόμου σε μεγάλο κομμάτι του πλησίον της Παραλίας Μαραθώνα, που ήταν πλήρως κατεστραμμένο και αδιάβατο από σημαντικές ζημιές που είχε υποστεί πριν από 10 και πλέον χρόνια λόγω καθιζήσεων. Πρόσφατα επίσης σε πολλά σημεία κατά μήκος του, πραγματοποιήθηκαν και σημαντικές εργασίες καλλωπισμού του με δενδροφυτεύσεις και ανθοφυτεύσεις αφού στόχος του Δήμου Μαραθώνος είναι η περαιτέρω ανάδειξη και αναβάθμιση του όμορφου παραλιακού πεζοδρόμου της πόλης που αποτελεί χώρο αναψυχής, περιπάτου και άθλησης για χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες.

«Ο παραλιακός μας πεζόδρομος αποτελεί ένα στολίδι της πόλης μας, ένα σημαντικό πόλο έλξης των κατοίκων και των επισκεπτών μας και γι’ αυτό χρειάζεται συνεχώς προστασία και φροντίδα. Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο για όλους μας να τον βλέπουμε ακόμα πιο όμορφο και ακόμα πιο λειτουργικό» δήλωσε η κα Πόπη Πατεράκη, Αντιδήμαρχος Μαραθώνος αρμόδια για το Δημοτικό Φωτισμό. 

Keywords
Τυχαία Θέματα