«Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά συγκατοικούν…»

Νέα επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, στην εκδήλωση που παρευρέθηκε, με θέμα: «Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη. Η Αριστερά απαντά στη στρατηγική της έντασης».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκ νέου στο «λάθος» του ΔΝΤ υποστηρίζοντας πως «υπήρξε ο οδικός χάρτης της μεγαλύτερης

και βιαιότερης νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων που έγινε ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βιώνει η χώρα τόνισε: «Η Ελλάδα σήμερα θυμίζει μια χώρα που βγαίνει από «πόλεμο», μια χώρα με κατεστραμμένη την εργασία, με καταρρακωμένους κοινωνικούς θεσμούς, με εξαθλιωμένους κρατικούς λειτουργούς, με κουρασμένους ψυχικά ανθρώπους».

Στη συνέχεια της ομιλία του, στο στόχαστρό του μπήκε η κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Η σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ και οι επικοινωνιακοί της σύμβουλοι, επιφανείς ακροδεξιοί αναλφάβητοι είναι ένας τρίτος πρωταγωνιστής. Οι μικροί Γκέμπελς του συστήματος, που έχουν άμεσα στοχοποιήσει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε ανεξάρτητο πολίτη, έντυπο, βιβλίο, διανοούμενο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «μνημονικό τόξο» που έχει ως στόχο καταρχήν να πετύχει την αυταρχική θωράκιση του κράτους, την περιστολή των δημοκρατικών εγγυήσεων, τη νομιμοποίηση μιας ακραίας καταστολής που θα αμφισβητεί, προληπτικά μάλιστα, όλα τα ατομικά και δημοκρατικά κατακτημένα δικαιώματα. «Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά συγκατοικούν στον τύπο της κυβερνητικής εξουσίας σήμερα στην Ελλάδα. Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά βαδίζουν χέρι-χέρι σε όλο το καθεστωτικό πολιτικό, κρατικό και μηντιακό φάσμα. Είναι οι δύο όψεις του μνημονιακού νομίσματος» τα λόγια του κ. Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα