Νεαρός πέθανε μετά από 72 ώρες gaming στο Diablo 3…

To gaming είναι σίγουρα μια μορφή ψυχαγωγίας, όμως αρκετές φορές έχουμε δει και την άσχημη πλευρά του, όταν το παιχνίδι από ευχάριστη διασκέδαση καταλήγει στον εθισμό. Μια ακόμη άσχημη πρωτιά για την Blizzard, καθώς μετά τα περιστατικά θανάτου κατόπιν πολλών ωρών gaming στο «World of Warcraft», ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη στην μακάβρια αυτή λίστα. Αυτή τη φορά από το νέο πολλά υποσχόμενο παιχνίδι της, το Diablo 3.

Η Βlizzard, η εταιρεία

που βρίσκεται πίσω από το παιχνίδι Diablo III, έχει αρκετούς… θανάτους στο ενεργητικό της, γεγονός που δείχνει και τα επίπεδα του εθισμού των νέων στα βιντεοπαιχνίδια.

Το Diablo 3 έδειξε από νωρίς το επίπεδο εθισμού του, καθώς με το ρεκόρ πωλήσεων των 6 εκατομμυρίων αντιτύπων, ήταν κυριολεκτικά θέμα χρόνου να έχουμε ένα ακόμη θύμα.

Ο 32χρονος Russell Shirley έπαθε καρδιακή ανακοπή ύστερα από 72 συνεχόμενες ώρες παιχνιδιού το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Russell είχε πάρει άδεια απ' τη δουλειά του για να μπορέσει να παίξει το παιχνίδι και κατέληξε τελικά. Βρέθηκε νεκρός, στο διαμέρισμα όπου διέμενε, από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και έναν συνεργάτη του.

Ο Russell Shirley είχε ήδη προβλήματα υγείας λόγω παχυσαρκίας, όταν ξεκίνησε να παίζει το Diablo 3, τα οποία απλά επιδεινώθηκαν, λόγω της συνεχόμενης χρήσης του υπολογιστή, της στάσης του σώματος, της αϋπνίας κ.α.

Σίγουρα, δεν μπορούμε να κατηγορούμε τις εταιρείες και τα βιντεοπαιχνίδια, όμως πρέπει να ξεφύγουμε από τον εθισμό, καθώς αποτελεί μια κακή συνήθεια και προκαλεί πολλά προβλήματα στον οργανισμό του κάθε χρήστη και αυτό φαίνεται και από το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια είναι ολοένα και περισσότεροι οι θάνατοι από το συνεχόμενο gaming.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα