Νέα συνάντηση ΠΝΟ-Διαμαντοπούλου

Νέα συνάντηση με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ θα έχει στις 11 το πρωί η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, προκειμένου οι ναυτεργάτες να μην προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία.

Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, ενώ η ΠΝΟ

αναμένεται να συνεδριάσει μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και στον Οίκο Ναύτου συνεχίζουν την κατάληψη των κτηρίων, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των ναυτικών.

Στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών συμμετέχουν και τα πληρώματα στα ρυμουλκά, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στις προσεγγίσεις εμπορικών πλοίων, αλλά και κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.

Σήμερα αναμένεται, επίσης, να συνεδριάσουν τα σωματεία των πλοηγών προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΠΝΟ.

Η είσοδος και έξοδος στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των ποντοπόρων φορτηγών πλοίων, που μεταφέρουν κοντέινερ ή καύσιμα, γίνεται και με πλοηγικά σκάφη.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα