Νέα συγκλονιστική μαρτυρία από αυτόπτη μάρτυρα για το δυστύχημα στην Αίγινα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια ολόκληρη εβδομάδα έχει περάσει από την 16η Αυγούστου από το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα που στοίχισε τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι πέντε ετών. Ο 77χρονος δράστης του δυστυχήματος βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι αναμένοντας την απόφαση της δικαιοσύνης για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Νέα μαρτυρία ρίχνει φως στην υπόθεση

Σε αυτό το πλαίσιο, και ενώ η οργή και η θλίψη

των συγγενών των θυμάτων για την μη σύλληψη του 77χρονου δράστη ξεχειλίζει, μια νέα πολύ σημαντική μαρτυρία εμφανίστηκε. Πρόκειται για μια μαρτυρία από έναν αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν στην παραλία της Πέρδικας και είδε το περιστατικό με τα μάτια του, ενώ κάλεσε το λιμενικό όπως και την αστυνομία. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ωστόσο δεν κλήθηκε ποτέ να δώσει κατάθεση !

Όπως δήλωσε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Καθημερινή, ακούγοντας τον δυνατό θόρυβο, γύρισε και είδε το ταχύπλοο να περνάει πάνω από το σκάφος και να το τουμπάρει. Σύμφωνα με τον μάρτυρα «το τουριστικό σκάφος βυθίστηκε αμέσως , ενώ το ταχύπλοο σταμάτησε έμεινε ακυβέρνητο και φαινόταν να το παρασύρει το ρεύμα. Ενώ αργότερα είδα ένα γκρί φουσκωτό που το άρχισε να το σέρνει» .

Ενώ όπως επιπρόσθετα δήλωσε τόσο η κλήση που έκανε στο λιμενικό όσο και τα στοιχεία του, συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση του λιμενικού, ως η πρώτη αντίδραση αυτόπτη μάρτυρα.

Παράλληλα ο Αλεξης Κούγιας με την ιδιότητα του δικηγόρου των συγγενών των θυμάτων, ζήτησε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις τόσο κατά των επιβατών του ταχύπλοου όπως και όσων αποβίβασαν τον 77χρονο και τους συνεπιβάτες του από αυτό.

Ενώ και η δικηγόρος Κατερίνα Τσιρακοπούλου, που εκπροσωπεί τα τρία αδέρφια του καπετάνιου της λάντζας Στέλιου Τρίμη δήλωσε πως θα υποβληθεί αίτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου τόσο για τους επιβάτες του ταχύπλοου όσο και για αυτούς που βοήθησαν στην αποβίβασή τους από αυτό.

Ταυτόχρονα τα αδέρφια του νεκρού καπετάνιου ζητούν να μάθουν εάν ο 77χρονος ήταν σε θέση σωματικά να χειριστεί το ταχύπλοο όπως και τους λόγους της καθυστέρησης του λιμενικού να προσεγγίσει τον τόπο του δυστυχήματος.

Το άρθρο Νέα συγκλονιστική μαρτυρία από αυτόπτη μάρτυρα για το δυστύχημα στην Αίγινα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
23/8/2016 νεοτερα για δυστυχημα αιγινας
Τυχαία Θέματα