Νέα συμπληρωματική απολογία από τον Άκη για το ημερολόγιο

Στα ευρήματα του ημερολογίου του θα κληθεί να απαντήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σε συμπληρωματική απολογία του σε λίγες εβδομάδες.

Οι σημειώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας για τα εμβάσματα που πήρε η off-shore εταιρεία Bluebell, αλλά και οι λιβεριανές P&A Investment και Beeston, είναι ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης, αφού τα ποσά που πέρασαν από αυτές τις τρεις εταιρίες μέσα σε ένα

χρόνο αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Οι ανακριτικές αρχές δεν θα σταθούν μόνο στα εμβάσματα, αλλά θα προσπαθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν τα χειρόγραφα του πρώην υπουργού, όπως επίσης και τα στοιχεία που ήταν καλά φυλαγμένα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φορητούς σκληρούς δίσκους.

Σε πολλά από αυτά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στον συνεργάτη του Γιάννη Σμπώκο, ζητώντας του χρήματα ή συναντήσεις. Χαρακτηριστικά, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2011, ο πρώην υπουργός γράφει e-mail στον Γιάννη Σμπώκο. Η συνάντηση δεν έγινε, και ο πρώην υπουργός στέλνει και δεύτερο e-mail, στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 22 Σεπτεμβρίου, η απογοήτευση κορυφώνεται.

Στο ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης προσδιορίζεται για πρώτη φορά το ύψος των ωφέλιμων που πρέπει να παραλάβει από το Γιάννη Σμπώκο. «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», τονίζει και ζητεί 950.000 ευρώ.

Σε άλλη του επιστολή, ο πρώην υπουργός αναφέρει, «έχουν πλέον ωριμάσει όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφαλούς υλοποίησης, να ρυθμιστεί άμεσα, ουσιαστικά και δίκαια η εκκρεμότητα, που εσύ προσωπικά έχεις απέναντι μου» και υπενθυμίζει στο Γιάννη Σμπώκο τη δέσμευση που έχει στο πρόσωπό του «βέβαια, στη βάση της γενικής δέσμευσης σου απέναντί μου από το 1999, να διακινήσεις και να διαχειριστείς στο όνομά μου με ασφάλεια το σύνολο των θεμάτων μας, προχώρησες όλα αυτά τα χρόνια χωρίς συνεννόηση, απολογισμό ή σχεδιασμό».

Σε άλλη σημείωση, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, απογοητευμένος γράφει, «αν δεν πληρώσω τώρα τους δανειστές, τους πιστωτές, τους δικηγόρους, τους συνεργάτες, την οικογένεια, τέλος» ενώ συνεχίζει, «δεν έχετε δικαιολογία τελικά να με καταδικάσετε σε εξαφάνιση, σε εξαθλίωση».

Στο στόχαστρο των αρχών, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, θα μπει και το σπίτι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο αγοράστηκε έναντι 1,1 εκατ. ευρώ αν και η αντικειμενική του αξία, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ξεπερνούσε τα 3 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα