Νέα στοιχεία-σοκ για το bullying κατά του Β. Γιακουμάκη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νέα στοιχεία για τις βίαιες επιθέσεις που δεχόταν ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης από παρέα Κρητικών νταήδων εντός της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ήρθαν στη δημοσιότητα από το Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με αυτά ένας ανήλικος Κρητικός ξυλοκόπησε και κατέβασε με το ζόρι τον Β. Γιακουμάκη από τον δεύτερο όροφο στον πρώτο.

Επιπλέον στις αρχές του 2014 του επιτέθηκαν και τον κρέμασαν με τη βία για αρκετή ώρα από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου της εστίας, μια ενέργεια που απείλησε άμεσα τη ζωή του (απόπειρα

ανθρωποκτονίας ονομάζεται αυτό νομικά).

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης άλλωστε -αν και αργά- προχωράει κι έτσι πρώην διοικητικοί της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων παραπέμπονται αμετάκλητα σε δίκη, επειδή δεν αντιμετώπισαν, όπως ήταν το καθήκον τους, τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίαιων επιθέσεων που υπέστη ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης από συμφοιτητές του.

Πάντως οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν θα είναι πλημμεληματικές και αφορούν την αδράνεια τους, αφού δεν τιμώρησαν ως όφειλαν την παρέα των Κρητικών που διέπραττε κατ’ επανάληψη παράνομες πράξεις εντός και εκτός της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Μαζί τους θα βρεθεί κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος και ο πρώην βουλευτής Χ. Μαρκογιαννάκης, αφού κατηγορείται επειδή παρενέβη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας προκειμένου να μην τιμωρηθεί ένας απο τους Κρητικούς, που δεν συμμετείχε στα περιστατικά bullying, αλλά σε φθορές αντικειμένων της σχολής (έγραψε το όνομά του και το όνομα του χωριού του στον τοίχο και σε παγκάκι).

Ο αρχηγός με τις γνωριμίες εξασφάλιζε την ατιμωρησία

Σύμφωνα με εν λόγω δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, ο αρχηγός των νταήδων και γιος πολιτευτή στην Κρήτη δεν τιμωρούνταν παρά την συνεχή παραβατική του συμπεριφορά. Επιπλέον όποτε κάποιος της παρέας του ήταν αντιμέτωπος δίκαια με το ενδεχόμενο επιβολής ποινής, πήγαινε ο ίδιος στο διευθυντικό γραφείο και φρόντιζε να διατηρείται το καθεστώς της ατιμωρησίας, το οποίο οδήγησε ουσιαστικά στο θάνατο του Β. Γιακουμάκη.

Χαρακτηριστικό του κλίματος φόβου που επικρατούσε στη σχολή είναι το γεγονός ότι στις αρχές του 2015 όταν επανεμφανίστηκε στη σχολή ο αρχηγός των Κρητικών, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης προσπαθούσε να κρυφτεί, ενώ δεν δέχτηκε να πάει και σε εκδρομή στα Ζαγοροχώρια.

Επιπρόσθετα δύο ημέρες πριν από την εξαφάνισή του, μπήκε στο μάθημα και όταν ρωτήθηκε σχετικά από την καθηγήτρια, απάντησε ότι βρισκόταν στο δωμάτιό του. Δύο λεπτά αργότερα μπήκαν στην τάξη και δύο από τους πιο «σκληρούς» Κρητικούς νταήδες, η καθηγήτρια ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση δεν τόλμησε να κάνει ερώτηση για την αργοπορία (που ήταν και μεγαλύτερη)!

Το άρθρο Νέα στοιχεία-σοκ για το bullying κατά του Β. Γιακουμάκη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα