Νέα κλιμάκωση στις σχέσεις Ουκρανίας-Ρωσίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, φαίνεται να οξύνεται και πάλι η διαμάχη Ρωσίας-Ουκρανίας, μετά τις καταγγελίες της Ρωσίας για απόπειρα ένοπλης εισβολής των Ουκρανών στην Κριμαία, την οποία ματαίωσαν οι ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας(FSB), η εισβολή στόχευε σε υποδομές ζωτικής σημασίας.

Η ρωσική υπηρεσία ισχυρίζεται ότι ένας ρώσος στρατιώτης και ένας εργαζόμενος της σκοτώθηκαν κατά την απόπειρα της εισβολής

που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο, ενώ η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών διαψεύδει το περιστατικό.

Διαψεύδουν οι Ουκρανοί

Εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών αναφέρει ότι “Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες». Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν ότι αναζητεί τρόπους να κλιμακώσει την σύγκρουση:

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Ντμίτρο Κουλέμπα, τονίζει ότι: “Ο Πούτιν επιθυμεί νέο πόλεμο. Η Ρωσία κλιμακώνει, απεγνωσμένα αναζητεί για ένα casus belli ενάντια στην Ουκρανία και δοκιμάζει την αντίδραση της Δύσης”.

Παγώνει τις συνομιλίες ο Πούτιν

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος, κατηγόρησε την Ουκρανία, ότι επιλέγει αντί για την ειρήνη την τρομοκρατία, ενώ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και Γερμανούς και Γάλλους ηγέτες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 στις αρχές του επόμενου μήνα, στην Κίνα, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες “δεν έχει νόημα”.

Save

Save

Το άρθρο Νέα κλιμάκωση στις σχέσεις Ουκρανίας-Ρωσίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα