Νέα δημοσκόπηση - "χαστούκι" για τη Μέρκελ

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η διαφορά των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ από τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκρατές (SPD), η οποία έπεσε στις δύο ποσοστιαίες μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μετατόπιση που καταγράφεται σε εβδομαδιαία βάση τα τελευταία επτά χρόνια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πολιτικές λιτότητας και αυστηρής πειθαρχίας για την επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη και την εσωκομματική κρίση που ξέσπασε στο (CDU) μετά τη συντριβή του κόμματος στις πρόσφατες τοπικές εκλογές

στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, στοίχισαν ακριβά στην Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild am Sonntag», η δημοτικότητα του CDU και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) -του «αδελφού» κόμματος στη Βαυαρία- υποχώρησε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 32%, το χαμηλότερο ποσοστό του τελευταίου επταμήνου.

Στον αντίποδα, στο 30% βρίσκεται η δημοτικότητα των Σοσιαλδημοκρατών, παρουσιάζοντας αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων. Επιπλέον, οι Πράσινοι -σύμμαχοι του SPD- παραμένουν σταθεροί στο 12%, όπως επίσης και το Κόμμα των Πειρατών με 11%. Ενισχυμένο κατά μία μονάδα με ποσοστό 6% εμφανίζεται και το FDP, οι φιλελεύθεροι κυβερνητικοί εταίροι της Μέρκελ.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τη Γερμανίδα καγκελάριο, καθώς επισκιάστηκε από το νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, το διεθνές «ντεμπούτο» του οποίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τόσο στις συνόδους του G8 και του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ όσο και στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ο Ολάντ φάνηκε όχι μόνο να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του, αλλά και να «επιβάλει» τη συζήτηση σχεδόν απαγορευμένων -μέχρι πρότινος- προτάσεων για ευρω-ομόλογα και μέτρα ανάπτυξης.

πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα