Νέα αποστολή στον πλανήτη Άρη ανακοίνωσε η NASA

Τη σκυτάλη της αποστολής της NASA του «Curiosity» παίρνει μια νέα αποστολή στον Άρη, που θα συμπεριλαμβάνει και πάλι όχημα στην επιφάνεια του πλανήτη, βασισμένο στο Curiosity, το οποίο κόστισε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, το κόστος της νέας αποστολής θα είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο λιγότερο, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της NASA Τζον Γκράνσφελντ.

Με τη νέα

αποστολή η NASA θα επιχειρήσει να μεταφέρει δείγματα από τον Αρη στη Γη για πρώτη φορά στην ιστορία. «Χωρίς αμφιβολία, θέλουμε να πραγματοποιήσουμε πρόοδο στον χειρισμό και την ανάλυση των δειγμάτων», δήλωσε ο Γκράνσφελντ.

Το έτος 2020, όταν θα πραγματοποιηθεί η αποστολή, μπορεί να ακούγεται μακρινό ,αλλά επί της ουσίας είναι σχετικά μικρός χρονικός ορίζοντας, εάν αναλογιστούμε πως το Curiosity σχεδιαζόταν για παραπάνω από μία δεκαετία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η NASA θα συνεχίσει να συνεισφέρει στις δύο αναμενόμενες ευρωπαϊκές αποστολές με επίκεντρο τον Αρη, τις TraceGas Orbiter και Exomars. Οι δύο αποστολές, στις οποίες θα συνεισφέρει και η Ρωσία, αναμένονται για το 2016 και το 2018 αντίστοιχα. Το αντικείμενο τους είναι η αναζήτηση βιολογικών ιχνών, αλλά και αερίων, όπως το μεθάνιο στον «Κόκκινο Πλανήτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα