Νέα απεργία των πιλότων της Lufthansa

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισαν να προχωρήσουν οι πιλότοι της Lufthansa, οι οποίοι εδώ και 1,5 περίπου χρόνο βρίσκονται σε κόντρα με την γερμανική αεροπορική εταρεία . Συγκεκριμένα η απεργία θα ξεκινήσει αύριο από τις 8 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 23.59΄. Στο διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις μακρινών αποστάσεων της εταιρείας από τη

Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο πιλότων Cockpit (VC).
Η απεργία προβλέπει επίσης τη ματαίωση όλων των αναχωρήσεων της Lufthansa Cargo, της θυγατρικής της Lufthansa που πραγματοποιεί τις εναέριες εμπορικές μεταφορές.
Από την πλευρά της η εργοδοσία της Lufthansa εξέφρασε τη «μεγάλη λύπη» της για την απόφαση των πιλότων, εξαγγέλλοντας τη δημοσιοποίηση εντός της ημέρας ενός έκτακτου πλάνου δρομολογίων. Η Lufthansa εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία ότι θα κατορθώσει να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο μέρος των επιβατών που πετούν προς μακρινούς προορισμούς.
Μάλιστα, όπως διευκρίνισε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρείας, θα δοθεί η δυνατότητα σε επιβάτες των οποίων οι πτήσεις πλήττονται από την απεργία να πετάξουν με θυγατρικές της Lufthansa εταιρείες ή να αλλάξουν την κράτησή τους προκειμένου να πετάξουν με άλλη αεροπορική εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα