Νέα ακράδαντα στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής

Οπτικοακουστικό υλικό για τη δράση της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνεται στα στοιχεία που απέστειλε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δικαστικοί λειτουργοί έλαβαν έναν σκληρό δίσκο, ο οποίος περιλαμβάνει πλήθος στοιχείων για τη δράση μελών αλλά και βουλευτών του

κόμματος, ενώ σημαντικό εκτιμάται ότι είναι και το βίντεο στο οποίο καταγράφονται εκπαιδεύεις και στρατολογήσεις νέων μελών της Χρυσής Αυγής με πραγματικά όπλα παρουσία τουλάχιστον ενός βουλευτή.

Τα νέα στοιχεία ήταν και η αιτία που δόθηκε νέα προθεσμία για να απολογηθούν στις 11 Ιανουαρίου 2014 οι τρεις βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, στη διάταξη με την οποία απορρίπτουν την αίτηση αποφυλάκισης του Χρ. Παππά οι δύο ανακρίτριες αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Η ιδεολογία του αιτούντος δεν θα επηρέαζε την ανάκριση αν αυτή δεν πραγματώνονταν με τις οργανωμένες βίαιες δράσεις των μελών και στελεχών της ως αποτέλεσμα των οποίων έγιναν δολοφονίες και άλλα σοβαρά εγκλήματα».

Όπως φέρονται να αναφέρουν «ο Χρήστος Παππάς είναι ο εκφραστής της ιδεολογίας της οργάνωσης, έχει δε το ρόλο του υπευθύνου για τη καθοδήγηση των μελών. Με το προκάλυμμα της βουλευτικής ασυλίας ήταν ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης σε βίαιες και παράνομες ενέργειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα