ΝΔ: Απερχόμενος και πανικόβλητος ο πρωθυπουργός

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Είναι πλέον σε όλους σαφές ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός που προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να συμμαζέψει τα συντρίμμια της πολιτικής του. Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς». Έτσι σχολιάζει μεταξύ άλλων η ΝΔ με ανακοίνωσή της τη χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για…13η σύνταξη.

«Το 2016 η κυβέρνηση πήρε από τους συνταξιούχους πολλαπλάσια λόγω:

Της μείωσης του αφορολογήτουΤης σταδιακής
κατάργησης του ΕΚΑΣΤης επιβολής των εισφορών 6% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Μόνο από τις εισφορές πήρε 710.000.000 ευρώ από τους συνταξιούχους. Μόνιμα. Για πάντα.
Στον προϋπολογισμό 2017 το συνολικό ποσό από περικοπές συντάξεων είναι 1,6 δισ. ευρώ, 586.000.000 ευρώ μόνο από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ενώ οι υπόλοιπες περικοπές προέρχονται από τις μειώσεις σε επικουρικές και συντάξεις χηρείας, προσωρινές και αναπηρικές και από αύξηση εισφορών.
Παράλληλα, οι συνταξιούχοι επιβαρύνονται έμμεσα από την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση σε ενεργειακά προϊόντα, την αύξηση σε καφέ και τσιγάρα. Η απάντηση της κυβέρνησης σε αυτήν την λεηλασία των συνταξιούχων είναι μια εφάπαξ καταβολή 617.000.000 ευρώ. Λιγότερα δηλαδή από όσα τους έκοψε μόνο από την αύξηση των εισφορών! Και σε τρεις εβδομάδες, θα τους τα πάρει πάλι πίσω!».

Το άρθρο ΝΔ: Απερχόμενος και πανικόβλητος ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα