ΝΔ: «Capital Controls και φοροεισπρακτικά μέτρα στρεβλώνουν την αγορά»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ευθείες βολές κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επέρριψε η ΝΔ με αφορμή την απόφαση που έλαβε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για την υπόθεση του Ομίλου Μαρινόπουλος.

Στα σκληρά φοροεισπρακτικά μέτρα που ακολουθεί η κυβέρνηση, επιρρίπτει σημαντικό μέρος ευθυνών για την επικείμενη πτώχευση

του Ομίλου Μαρινίπουλος.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι τους τελευταίους 15 μήνες τα λουκέτα των επιχειρήσεων στην χώρα πληθαίνουν, με ρυθμούς τρομακτικούς. Τα capital controls, είναι επίσης μια μεγάλη αιμορραγούσα πληγή για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της επιβολής ελέγχου κεφαλαίων η Ελληνική επιχειρηματικότητα υπέστει ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Στον αέρα βρίσκεται η τύχη εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την ανέχεια. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση από τα γραφεία της Συγγρού που αναφέρει ότι:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), με την υπερφορολόγηση και την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης, έχει επιβαρύνει δραματικά το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα.

Τα λουκέτα στις εταιρείες αυξάνονται καθημερινά.

Πολύ σοβαρή είναι και η υπόθεση του Ομίλου Μαρινόπουλου που αφορά δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους και εκατοντάδες συνεργαζόμενες εταιρείες.

Σήμερα, εγκρίθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο καθεστώς προσωρινής προστασίας, δίνοντας ανάσα χρόνου στην επιχείρηση.

Και αυτό παρά την αντίθετη θέση του Ελληνικού Δημοσίου που ευτυχώς δεν επηρέασε αρνητικά την κρίση του δικαστηρίου, δίνοντας την ευκαιρία στην εταιρεία να διασωθεί.

Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης καταστρέφει την επιχειρηματικότητα, έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε εργαζόμενο, στρεβλώνει τη λειτουργία της αγοράς και οδηγεί σε αδιέξοδο τις υγιείς επιχειρήσεις».

Το άρθρο ΝΔ: «Capital Controls και φοροεισπρακτικά μέτρα στρεβλώνουν την αγορά» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα