«Ναι» στην αντιγραφή από καθηγητή Πανεπιστημίου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νέα ήθη στα Πανεπιστήμια γεννά η ανατρεπτική συμπεριφορά ενός καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια τη στιγμή που επέτρεψε στους φοιτητές του να αντιγράφουν την ώρα της εξέτασης. Προέτρεψε δε τους ίδιους να μην τηρήσουν τους κανονισμούς καθώς πολλοί από τους συναδέλφους του παρανομούν συμμετέχοντας σε πολλά περιστατικά λογοκλοπής μένοντας για τις πράξεις τους ατιμώρητοι. Η «ομερτά» των καθηγητών στους κόλπους του Πανεπιστημίου δημιουργώντας κανόνες ατιμωρησίας τον εξόργισε έχοντας αντίβαρο την τρίμηνη αποβολή

φοιτήτριας, φέρουσα συσκευή κινητού τηλεφώνου μετ’ ακουστικών την ώρα της εξέτασης.

Αρχικά, ο Λούτσιο Πίτσιο, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας , διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά των διοικούντων του ερευνητικού ινστιτούτου της Μπολόνια οι οποίοι διόρισαν επικεφαλής του τμήματος καθηγητή, που καταγγέλθηκε στον διευθυντή του από τον υπεύθυνο επιστημονικού ιδρύματος για λογοκλοπή. Παρά τις διαβεβαιώσεις του πανεπιστημίου εκείνη την περίοδο «ότι δεν αποδέχεται καμίας μορφής λογοκλοπή ή πνευματική ανεντιμότητα», τον προσέλαβε.

Ορμώμενος από τη συμπεριφορά του ιδρύματος προέτρεψε τους φοιτητές να αντιγράψουν, δηλώνοντας: «Θέλω να σας ανακοινώσω ότι δεν παρακολουθώ εάν εσείς αντιγράφετε, διότι δεν θέλω να σας ζητήσω να τηρήσετε κανονισμούς που το πανεπιστήμιο της Μπολόνια επιτρέπει στους καθηγητές του να καταπατούν».

Δικαιολόγησε δε την κίνηση του αναρτώντας στον διαδικτυακό τόπο του Πανεπιστημίου την εξής δήλωση: «Υπάρχει ένα σύστημα που εγγυάται στους καθηγητές ότι δεν θα τους επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση λογοκλοπής». Κατά τον ίδιο, θεμιτή είναι πλέον η αντιγραφή και σε περίπτωση μη τιμωρίας του από τον πανεπιστημιακό φορέα γεννά «δεδικασμένο» υπέρ των φοιτητών.

Το άρθρο «Ναι» στην αντιγραφή από καθηγητή Πανεπιστημίου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα