Να πουν «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού καλεί τους Θεσσαλονικείς ο Αλ. Τσίπρας

Να στείλουν ένα καθαρό και σημαντικό πολιτικό μήνυμα ψηφίζοντας «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, στο άτυπο δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί στις 18 Μαΐου μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,

Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με το συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSTE το Νερό» στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 93,4».

Τα μέλη του συντονιστικού ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για τους αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και σημείωσαν πως αυτοί δεν σταματούν στο δημοψήφισμα, αλλά θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές, γιατί περιμένουν πως η κυβέρνηση θα επισπεύσει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.

Λίγο αργότερα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε τη στήριξη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της μιλώντας στην εκπομπή "Απαγορευμένος Λαβύρινθος" της ΕΡΤ3.

«Είναι δική μου χαρά να βρίσκομαι στην ΕΡΤ3. Αισθάνομαι υποχρέωση να δώσω τη μία και μοναδική συνέντευξη στην Θεσσαλονίκη εδώ για να στηρίξω έναν αγώνα δίκαιο. Αισθάνομαι υποχρέωση να βρεθώ στον τόπο δουλειάς σας που σας στερήσανε με τη βία» ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για έναν αγώνα σύμβολο που έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις του κόσμου και μια προσπάθεια με πολύ ισχυρό ηθικό πρόσημο.

«Η νίκη θα είναι και πραγματική αρκεί να το πιστέψουμε» συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας ότι φυσικά και παραμένει σε ισχύ το εμπάργκο σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ. «Κύριε Τριανταφυλλίδη, εγώ δεν πηγαίνω εδώ και χρόνια στο Mega θα πάω στη ΔΤ; Νομίζετε ότι τόσο φθηνά μπορούμε να πουλήσουμε αξίες και ιδανικά; Όχι εμείς είπε χαρακτηριστικά». Ο κ. Τσίπρας, επανέλαβε τη δέσμευση να υπάρξει αποκατάσταση στη μεγάλη πληγή της Δημοκρατίας. «Το κλείσιμο της ΕΡΤ εξυπηρέτησε μια συγκεκριμένη ολιγαριχία που ελέγχει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα», ανέφερε προσθέτοντας ότι «ακόμα ένας προφανής στόχος ήταν να μην μετέχει η ΕΡΤ στο διαγωνισμό ψηφιακών συχνοτήτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα