Να δοθούν τα ονόματα αιρετών που φοροδιαφεύγουν

Με ένα στόμα μια φωνή από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ζητείται να δοθούν τα ονόματα των αιρετών που φοροδιαφεύγουν. Την διαφάνεια στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων που υπηρετούν τον θεσμό επιθυμούν τα μέλη της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη λίστα Νικολούδη.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο δημοσιεύονται τα στοιχεία, αλλά και ο χρόνος - σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και λίγους

μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές - θίγουν βάναυσα όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Για το λόγο αυτόν η ΚΕΔΕ ζητάει πρώτον, να δημοσιευτούν άμεσα όλα τα ονόματα των αιρετών που περιλαμβάνονται στη λίστα Νικολούδη και δεύτερον, το είδος της παράβασης για την οποία κάθε αιρετός έχει συμπεριληφθεί στην εν λόγω έκθεση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Να δοθούν τα ονόματα ζητούν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι 20 «γαλάζιοι» βουλευτές που ζητούν να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή και την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και όσον αφορά τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που περιλαμβάνονται στη «λίστα Νικολούδη», να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές .

«Να τονίσουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη θωράκισης του θεσμικού πλαισίου, αλλά και της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της φοροδιαφυγής», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Κώστα Μαρκόπουλο, επισημαίνουν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, ότι γίνεται γνωστό το περιεχόμενο της έκθεσης στη δεδομένη χρονική στιγμή και υπογραμμίζουν, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη πριν φτάσει στην κάλπη να γνωρίζει κάθε στοιχείο που αφορά το ήθος, την ειλικρίνεια, την πρότερη διαχείριση δημοσίου χρήματος και την εν γένει παράνομη δραστηριότητα των υποψηφίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα