Ν. Μπακογιάννη: Σημαντική αλλά δύσκολη η συστράτευση με τη ΝΔ

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της προσχώρησης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη και άλλων στελεχών του κόμματός της στη ΝΔ, χαρακτήρισε «σημαντική, αλλά δύσκολη» την απόφασή της για συστράτευση με τη ΝΔ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σήμερα η κα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι «το ερώτημα που τίθεται είναι τι συνεργασίες απαιτούνται, για να μπορέσουμε να δώσουμε μια κυβερνητική προοπτική». Παράλληλα, τόνισε πως «πρώτος στόχος είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ»,

για να προσθέσει ότι «είναι απολύτως απαραίτητη η συστράτευση των δυνάμεων αυτή τη στιγμή, καθώς το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο».

Απαντώντας στην έντονη κριτική που δέχεται για παλαιότερες αιχμηρές δηλώσεις της για τη ΝΔ, αλλά και τη δεδηλωμένη πρόθεσή της να αποσυρθεί από την πολιτική, αν δεν έμπαινε στη Βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία, επισήμανε: «Είχα πει ότι θα πάω στο σπίτι μου. Το σκέφτηκα πάρα πολύ. Αποφάσισα ότι πρέπει να δοθεί αυτή η μάχη και ότι θα ένιωθα ρίψασπις».

Επιπλέον υποστήριξε πως το γεγονός ότι «γίνεται αυτό το άνοιγμα δείχνει ότι έχει συνειδητοποιηθεί η ανάγκη να υπάρξει μια πιο ανοιχτή παράταξη». «Δεν θέλω να δω τη χώρα αυτή να υποτιμάται το νόμισμά της κατά 50%» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Ερωτηθείσα σχετικά, δήλωσε ότι, «αν η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα απευθυνθεί και στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Αριστερά», τονίζοντας ότι «χρειάζεται ευρύ μέτωπο».

Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, «το δίλημμα των εκλογών, οι οποίες έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, είναι ‘’Ευρώπη ή όχι’’».

Keywords
Τυχαία Θέματα