Μυστήριο με τη θανατηφόρα φωτιά σε σπίτι στο Κορδελιό

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τα αίτια της φωτιάς που εκδηλώθηκε το πρωί σε διαμέρισμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, με απολογισμό τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες, ο παππούς της οικογένειας φαίνεται να περιέλουσε τον εαυτό του και το σπίτι με βενζίνη και στη συνέχεια να έβαλε φωτιά, καθώς ο 65χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

«Άκουσα τη γιαγιά να φωνάζει, ενώ δούλευα σε διπλανή οικοδομή και έτρεξα αμέσως να δω τι συμβαίνει» λέει στο ΑΜΠΕ ο υδραυλικός Θεόδωρος

Καλτσίδης, ο οποίος ρίχθηκε στη μάχη με τις φλόγες για να σώσει από το διαμέρισμα της οδού Τραπεζούντος τους ενοίκους του.

Η πόρτα του διαμερίσματος ήταν κλειδωμένη και χρειάστηκε να ανέβει από τον φωταγωγό και στη συνέχεια να σπάσει μια μπαλκονόπορτα για να μπει στο φλεγόμενο διαμέρισμα.

Ο παππούς, η σύζυγός του και το εγγονάκι τους, το οποίο πρόσεχε η γιαγιά διότι η μητέρα του βρισκόταν στη δουλειά, απανθρακώθηκαν. Όμως μετά από τιτάνια προσπάθεια ο κ. Καλτσίδης κατάφερε να απομακρύνει από τις φλόγες τον υιοθετημένο γιο του ηλικιωμένου ζευγαριού και άλλο ένα 10χρονο αγόρι, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με εγκαύματα (ο πρώτος σε όλο το σώμα, σε ποσοστό 85%-90%).

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο παππούς έμενε στο ισόγειο της τετραώροφης οικοδομής και στον δεύτερο όροφο -μέχρι πρόσφατα- μία από τις κόρες του 65χρονου, με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε αντιπαράθεση.

Στον τρίτο, έμεναν οι γονείς του μικρού που βρήκε τραγικό θάνατο, οι οποίοι βρίσκονταν στη δουλειά, ενώ το δεύτερο παιδί τους, ηλικίας τριάμισι ετών, βρισκόταν στον παιδικό σταθμό.

Στο διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου έμενε η γιαγιά, με τον υιοθετημένο γιο τους.

Γείτονες που μίλησαν στο ΑΜΠΕ υποστήριξαν πως και στο παρελθόν ο παππούς δημιουργούσε προβλήματα, προκαλώντας εντάσεις και εκτοξεύοντας απειλές κατά της γιαγιάς και των υπολοίπων μελών της οικογένειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα