Μυστικός θάλαμος βρέθηκε με τη χρήση ραντάρ στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών

Συνεχίζεται στην Αίγυπτο η έρευνα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών με τη χρήση ραντάρ καθώς οι πρώτες εικόνες έδειξαν ότι υπάρχει ένας μυστικός θάλαμος που δεν είχε ανακαλυφθεί μέχρι τώρα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Αρχαιοτήτων Μαχμούντ Ελντάματι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς κατά 90% υπάρχει αυτός ο θάλαμος είπε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, γεγονός που ενδέχεται να επιβεβαιώσει τη θεωρία του Βρετανού αρχαιολόγου Νίκολας Ριβς που είναι πεπεισμένος

ότι η βασίλισσα Νεφερτίτη είναι θαμμένη μέσα σε αυτόν τον μυστικό θάλαμο.

«Τα αποτελέσματα της εξέτασης με ραντάρ πίσω από το βόρειο τοίχωμα του ταφικού θαλάμου του Τουταγχαμών είναι σαφή. Αν έχω δίκιο και συνεχίζεται (μέσω ενός διαδρόμου) ο τάφος, αυτό θα μας οδηγήσει σε έναν άλλο ταφικό θάλαμο. Νομίζω ότι είναι αυτός της Νεφερτίτης και όλα τα στοιχεία συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Μέχρι σήμερα, οι αιγυπτιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν τη μούμια της Νεφερτίτης που τα όσα έχουν βρεθεί μιλάνε για μια γυναίκα εκπληκτικής ομορφιάς η οποία είχε σημαντικό πολιτικό και θρησκευτικό ρόλο κατά τον 14ο αιώνα π.Χ.

Τα προκαταρκτικά αυτά αποτελέσματα ανακοινώνονται έπειτα από τρεις ημέρες «εργασιών εξερεύνησης» με υπερσύγχρονης τεχνολογίας «ραντάρ» και «θερμική απεικόνιση» και η επιστήμονες θα συνεχίσουν έως ότου φτάσουν στη μεγάλη ανακάλυψη, που θα αλλάξει τα αρχαιολογικά δεδομένα για τον Φαραώ Τουταγχαμών αλλά και την Βασίλισσα Νεφερτίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα