«Μούσκεμα» τα έκαναν Μίτσελ και Ολυμπιακός

Στη δυνατή βροχή του πρώτου ημιχρόνου βούλιαξαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι γνώρισαν νέα ήττα με 1-0, στον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην ισπανική Λεβάντε για το Europa League. Μοιραία, το τελικό αποτέλεσμα στο «Γιώργος Καραϊσκάκης» σε συνδυασμό με το εις βάρος του 0-3 του πρώτου αγώνα, οδήγησαν στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Πέρκινς στο 9ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πήρε ούτε μία ισοπαλία στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στη Λεβάντε, αλλά δεν πέτυχε ούτε κάποιο γκολ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αρχική 11 που αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι, «τιμωρώντας» τους Χολέμπα και Μανωλά για τα λάθη στα οποία είχαν υποπέσει στην Ισπανία. Ωστόσο, η ομάδα που παρέταξε κάθε άλλο παρά ιδανική ήταν για το παιχνίδι, γεγονός που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης: ο Ολυμπιακός, ειδικά του πρώτου ημιχρόνου, ήταν μία ομάδα στατική, χωρίς έμπνευση και φαντασία, δίχως λύσεις και επιλογές, καθώς και με μεγάλα κενά στην αμυντική του διάταξη.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός με εγκλωβισμένους τους Μήτρογλου και Τζιμπούρ, προσπάθησε με σέντρες και μακρινά σουτ να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ωστόσο η όποια προσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου, σταματούσε πάνω στους υψηλόσωμους αμυντικούς της Λεβάντε, χωρίς να δημιουργείται κανένας απολύτως κίνδυνος.

Αντίθετα, οι Ισπανοί ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους, με τον σκόρερ Πέρκινς να αποτελεί συνεχή «πονοκέφαλο» για τους «ερυθρόλευκους» αμυντικούς.

Η είσοδος των Φετφατζίδη και Χολέμπα στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσαν κάπως την εικόνα του Ολυμπιακού, όμως η Λεβάντε είχε ήδη επιβάλει τον ρυθμό της και τελικά έφτασε σε μία πολύ εύκολη νίκη-πρόκριση μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Χαρακτηριστικό της πολύ κακής εικόνας του Ολυμπιακού είναι το γεγονός πως οι παίκτες του αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Κοντρέρας, Λυκογιάννης, Μασάντο, Φέισα, Σιόβας, Γκρέκο, Τζιμπούρ, Μήτρογλου (76' Ιμπαγάσα), Βλαχοδήμος.

Λεβάντε: Νάβας, Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Μπαγιεστέρος, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (68' Βάλντο), Μίτσελ (85' Ντούντκα), Ρουμπέν Γκαρθία, Μάρτινς (83' Ακουαφρέσκα).

Keywords
Τυχαία Θέματα