Μόνο μέσω του νόμου Κατσέλη η προστασία της α’ κατοικίας από 1η Γενάρη

Μόνο μέσω της υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη, θα προστατεύεται από την 1η Ιανουαρίου 2015 η πρώτη κατοικία, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης δεν εμφανίζεται διατεθειμένο να προχωρήσει σε παράταση της μεταβατικής διάταξης για την αναστολή των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μετά από διαπραγματεύσεις με τους δανειστές η κυβέρνηση κατέληξε πως ο «νόμος Κατσέλη» είναι επαρκής για την προστασία των ιδιοκτητών.

Επιπλέον, η εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών

αναμένεται ότι θα παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία σε τράπεζες και δανειολήπτες για ρύθμιση, ενώ με κατάσχεση θα απειλούνται οι «μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες». Σημειώνεται, πως υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την πλευρά των τραπεζών ότι δεν ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων, τουλάχιστον μαζικούς.

Ερωτηθείς χθες, Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Σκρέκας, για το εάν η κυβέρνηση θα νομοθετήσει στην επέκταση του ισχύοντος καθεστώτος, αρκέστηκε στο να απαντήσει ότι αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Πάντως, πηγές του ΥΠΑΑΝ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία από βουλευτές με την οποία θα προτείνεται παράταση της αναστολής πλειστηριασμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα