Μολότοφ σε Α.Τ. και επίθεσε σε ένστολους στο κέντρο

Επεισοδιακά ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Επεισόδια σημειώθηκαν στα Προπύλαια, στο πλαίσιο της μαθητικής συγκέντρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων επιτέθηκαν σε πέντε ένστολους, εκ των οποίων ο ένας τραυματίστηκε ελαφρά. Νωρίτερα, άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω.

Συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν σήμερα (Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου) στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή τους σε ηλικία 15 ετών από σφαίρα αστυνομικού

πριν πέντε χρόνια ακριβώς.

Το πρωί θα πραγματοποιηθεί μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, ενώ για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μνήμης και στη συνέχεια πορεία. Η αστυνομία από την πλευρά της βρίσκεται επί ποδός φυλάσσοντας κυρίως σημεία γύρω από τη βουλή.

Κλείνουν σταθμοί του μετρό

Παράλληλα, με εντολή της αστυνομίας θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός».

Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων που περνούν από το κέντρο της Αθήνας, ενώ το απόγευμα, οπότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία προς τη Βουλή, αναμένεται να κλείσουν επιπλέον σταθμοί του μετρό.

Το χρονικό του θανάτου του 15χρονου Αλέξη

Ήταν 6 Δεκεμβρίου 2008, όταν στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του από τη σφαίρα του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά του 15χρονου, που βρήκε ακαριαίο θάνατο και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας ήταν άμεσα. Χιλιάδες νέοι και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα