Μοχάμεντ Μέραχ: Λυπόταν που δεν σκότωσε περισσότερα παιδιά

Την ευχαρίστηση του, που σκότωσε εν ψυχρώ τα τρία παιδιά και τον δάσκαλο του εβραϊκού σχολείου καθώς και τρεις στρατιώτες στην Τουλούζη και το Μοντομπάν, εξέφρασε ο Μεράχ στη διάρκεια των συνομιλιών του με τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Journal de Dimanche, λυπάται που δεν πρόλαβε την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο εβραϊκό σχολείο για να σκοτώσει περισσότερα παιδιά.

Στους αστυνομικούς εξήγησε ότι δεν ήθελε να γίνει «καμικάζι» για να μπορέσει να προβεί και σε άλλες ανάλογες πράξεις, «να δει τα θύματά του», να

τα «αγγίξει» και να τα κινηματογραφήσει.

Δήλωσε ότι όσο βρισκόταν στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, εκπαιδεύτηκε ατομικά από την Αλ-Κάιντα, με εντολές της οποίας ενήργησε.

Στη διάρκεια της εκπαίδευσής του αυτής, ο Μερά είπε ότι ο εκπαιδευτής του τού είπε να διαπράξει επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά ότι ο ίδιος επέλεξε την Τουλούζη». Πίστευε ότι το «να σκοτώσει κανείς ένα γάλλο στρατιώτη στη Γαλλία έχει την ίδια απήχηση με το να σκοτώσει δέκα γάλλους στρατιώτες στο Αφγανιστάν».

Μεταξύ των στόχων που ανέφερε ήσαν ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ταξιαρχίας της Τουλούζης και μια αστυνομικός της κεντρικής διεύθυνσης εσωτερικών πληροφοριών (DCRI), η οποία τον είχε ανακρίνει κατά την επιστροφή του από το Πακιστάν.

Ο Μερά αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση του 29χρονου αδερφού του, Αμπντελκαντές Μεράχ, ο οποίος θα παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς «δε σταμάτησε να επαναλαμβάνει ότι δεν είχε εμπιστοσύνη στον αδελφό του». Αρνούμενος ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του τον είχε επηρεάσει σε θέματα πίστης, παρουσιάστηκε ως «αυτοδίδακτος του ισλάμ» που διάβασε το Κοράνι «στη φυλακή».

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα