ΜΚΙΕ: Διήμερο ιατρικών εξετάσεων στην Πάρο

Συνεχίζοντας τη παροχή κοινωνικής φροντίδας και ισότιμης πρόσβασης όλων των ανθρώπων σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού οργάνωσε ένα διήμερο δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στο νησί της Πάρου, συνεργαζόμενο για το σκοπό αυτό, με την Τοπική Κοινότητα Μάρπησσας και το Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας Πάρου.

Το κλιμάκιο που αποτελείτο από τον καρδιολόγο κ. Βήχα Γ., την παιδίατρο κ. Κωσταρίδου Στ. και τον ορθοπεδικό κ. Σταματάκη μετέβη στο νησί της Πάρου το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 και με την γραμματειακή υποστήριξη

της εθελόντριας κ. Βεατρίκης Βίνος εμβολίασε 55 παιδιά, ενώ εξέτασε δωρεάν 230 κατοίκους.

Το κλιμάκιο του ΜΚΙΕ βρέθηκε κοντά σε ανθρώπους με παραμελημένη την υγεία τους και λόγω έλλειψης ειδικοτήτων στο νησί αλλά και λόγω της οικονομικής αδυναμίας πολλών κατοίκων να καλύψουν τα έξοδα μετάβασης στην Αθήνα ή αλλού προκειμένου να φροντίσουν την υγεία τους.

Πέρα από τη όποια μεγάλη σημασία των ιατρικών εξετάσεων και των εμβολιασμών των παιδιών, πέρα από την προσφορά αλληλεγγύης, πέρα από την ανάδειξη για μια ακόμη φορά της έλλειψης του κοινωνικού κράτους, οι εθελοντές του ΜΚΙΕ συνέτειναν και αυτή τη φορά στην διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα