Μητσοτάκης ΣΚΑΙ – Πορτοσάλτε: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί αυτή την ώρα συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Αρη Πορτοσάλτε ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού

Η συζήτηση ξεκίνησε με το δυστύχημα στην Καλλιθέα με αποτέλεσμα ένα κορίτσι 13 ετών να χάσει τη ζωή του με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει πως τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας είναι από αυτά που τον απασχολούν πάρα πολύ. Συγκεκριμένος στόχος να μειωθούν κατά 50% οι θάνατοι από τα τροχαία και χρειάζεται ένας συνδυασμός τόσο στα μέσα

όσο και στη κουλτούρα των οδηγών, αλλά και στον τρόπο που οδηγούμε. Οι δρόμοι δεν είναι για να κάνουμε αυτά που βλέπουμε στη Formula 1, χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας.

Εχουν γίνει βήματα και από την περιφέρεια, αλλά σίγουρα οι πόλεις μας δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει να είμαστε. Η Αθήνα δεν είναι η χειρότερη πόλη ως προς τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ομως έχουμε ήδη επενδύσει στην επέκταση του μετρό με τη γραμμή 4, η οποία θα είναι έτοιμη πριν από το τέλος της 4ετιας. Για τη σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα ο κ.Μητσοτάκης είπε «Θα κατασκευαστούν σχεδόν 10.000 φοιτητικές εστίες με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και με τα τοπικά νομίσματα δείχνουν ξεπερασμένες αντιλήψεις. Ο πλούτος δημιουργείται από την ιδιωτική πρωτοβουλία και αυτός ο πλούτος πρέπει να μοιράζεται δίκαια».

Μητσοτάκης ΣΚΑΙ: Οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν τουλάχιστον μία μονάδα

Τουλάχιστον κατά μία μονάδα θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Να επισημάνω ότι συνιστά πρόοδο να μην μπορούν οι εταιρείες να βρουν εργαζόμενους. Λέω όμως πληρώστε περισσότερο και θα βρεθούν οι εργαζόμενοι.

Στόχος η μείωση των ανισοτήτων

Σε απάντηση της περιβόητης έκθεσης του ΟΟΣΑ, τα στοιχεία της οποίας στηρίζονται σε προβλέψεις και γι αυτό στείλαμε επιστολή.
Ενας από τους κεντρικούς στόχους της επόμενης 4ετίας είναι η μείωση των ανισοτήτων. Ομως έως τότε πρέπει να στηρίζουμε τους ευάλωτους και να μειώνουμε την ανεργία.

Η κριτική για επιδοματική πολιτική και η φοροδιαφυγή

Μα ασκείται κριτική για επιδοματική πολιτική, όμως η πανδημία ήταν ένα φαινόμενο που κινδύνευσε να τινάξει στο αέρα τη δομή της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας και κάναμε κάτι που δεν έγινε ποτέ. Η πολιτική μας δικαιώθηκε. Ολα τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά από τη στήριξη που παρείχαμε. Και στη συνέχεια ήρθε η στήριξη για την ενέργεια και η στήριξη με το market pass για τους ευάλωτους.

Ενα από τα μεγάλα κέρδη της πανδημίας ήταν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Πλέον ο εφοριακός δεν πρέπει να βγει στο δρόμο, αλλά μέσω υπολογιστή μπορεί να κάνει τους ελέγχους που χρειάζεται. Θα αυξηθεί το αφορολόγητο για κάθε παιδί και επανεξετάσουμε τα τεκμήρια Από το 2ο μισό της τετραετίας θα δούμε το ΦΠΑ. Σε κάποια προϊόντα θα είναι οριζόντια η μείωση. Πρέπει να υπάρχει διαβάθμιση στο ΦΠΑ. Οσες χώρες κατάργησαν τον ΦΠΑ στο τέλος είδαν ότι δεν υπήρχε κέρδος, καθώς οι τιμές συνεχίζονταν να αυξάνονται.

Μητσοτάκης ΣΚΑΙ – Πορτοσάλτε: Για freedom pass

Για τα πρόστιμα του εμβολιασμού. Χρησιμοποιήσαμε και καρότα και μαστίγια. Δηλαδή καρότο ήταν το freedom pass για τους νέους το οποίο το μονιμοποιούμε και δεχόμαστε κριτική. Μου φάνηκε πολύ ξένο αυτό που λένε από την αντιπολίτευση ότι συνδέουν ένα βοήθημα για τις διακοπές των νέων με το αλκοόλ. Εγώ είχα μία ευθύνη να βάλω τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Πετύχαμε τους στόχους μας, αν σε κάποιους δεν αρέσει, θα περίμενα να αναγνωρίσουν ότι κάνουν και λάθη. Για τα τεστ κατά την επίσκεψη στα νοσοκομεία, θα πρέπει να διατηρηθεί γιατί υπάρχουν και οι ενδονοσοκομειακές λοιμόξεις και να προστατευθούν οι ασθενείς. Θα εξετάσουμε μήπως παρέχεται από το κράτος το τεστ για την επίσκεψη στα νοσοκομεία.

Για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

Δώσαμε τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις, ουδέποτε είχαμε πει ότι θα επεκταθούν τα δώρα και όλα για όσους δεν έχουν προσφύγει,. Εχουμε πλαίσιο στήριξης των συνταξιούχων, σταδιακό και θα στηρίζουμε όσους έχουν προσωπική διαφορά μέχρι να σβήσει αυτή η διαφορά. Θα έχουμε αυξήσεις, και νέο μισθολόγιο από την 1/1/24. Θα αυξήσουμε τα επιδόματα παιδιών, μεγαλύτερη έμφαση σε πριμ παραγωγικότητας και θέσεις ευθύνης. Τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας θα δούμε πως θα τα αξιοποιήσουμε. δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την αξιολόγηση.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον και τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Δεν κάνω βήμα πίσω στο θέμα της αξιολόγησης. Σε αυτά τα θέματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι κοντά. Δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον και τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν πιστεύω τίποτα από όσα λένε, αν έβγαιναν τα κουκιά θα έκαναν κυβέρνηση ηττημένων. Γι αυτό χρειάζεται δυνατή ΝΔ στις εκλογές. Δεν είναι μόνο το θέμα των προσώπων, είναι και το θέμα των πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη μου αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80. Δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεννόησης. Η μόνη λύση για τη χώρα είναι αυτοδύναμη ΝΔ.

Η ρητορική στου ΣΥΡΙΖΑ μου δείχνει ότι προετοιμάζονται για την ήττα τους. Δεν πολυκοιτάζω τις δημοσκοπήσεις. Βλέπω όμως ότι κάνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις και ο κόσμος έρχεται να ακούσει για το μέλλον. Μιλάμε για το έργο μας γιατί είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον.

Μητσοτάκης ΣΚΑΙ – Πορτοσάλτε: Για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Θα έκανα και δεκατρείς νομοθετικές παρεμβάσεις για να μη μπουν στη βουλή οι μαχαιροβγάλτες, αλλά να λένε ότι κόβουμε δεξιά κομματίδια. Δεν θέλω προσωπικές επιθέσεις, επιτίθενται ακόμη και στον πατέρα μου. Η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ μου φαίνεται ότι ετοιμάζονται για την ήττα, είπαν ότι αν μπορούσαμε να κάνουμε νοθεία θα την κάναμε. Δεν πολυκοιτάζω δημοσκοπησεις, κάνουμε συγκεντρώσεις και έρχεται κόσμος.

Μητσοτάκης ΣΚΑΙ – Πορτοσάλτε: Για την τεχνητή νοημοσύνη

Πήγα και είδα τους διαδραστικούς πίνακες και είδα ένας τελείως διαφορετικό μάθημα. Μιλάμε για επανάσταση και για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές. Θα βάλουμε 36.000 πίνακες, να καλύψουμε όλη τη δημόσια εκπαίδευση. Χρειάζονται και προσλήψεις, αλλά όχι μόνο αυτό, είναι ξεπερασμένη λογική αυτό.

Για Βαρουφάκη και «Δήμητρα», για Τσακαλώτο και τοπικά νομίσματα

Το 2015 φτάσαμε κοντά στην απόλυτη καταστροφή γιατί ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν μία καταστροφική πολιτική. Επέλεξε έναν εμμονικό άνθρωπο για ΥΠΟΙΚ, έκανε ένα αχρείαστο δημοψήφισμα και μας έβαλε στο 3ο μνημόνιο. Φοβάμαι πως εκτός μνημονίων μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι. Δεν μπορεί να γίνει κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας. Αλλά ποιος θα είναι αυτός ο σκοπός; Να δίνει φθηνά δάνεια σε φίλους και γνωστούς. Η κρατικοποίηση της ΔΕΗ, ποια θα ήταν η σκοπιμότητα; Σας θυμίζω ότι την παραλάβαμε στα όρια της χρεοκοπίας. Πράγματι οι τράπεζες πρέπει να κάνουν περισσότερα. Οι τράπεζες εποπτεύονται, δεν μπορούμε να κάνουμε το κεφαλιού μας, όμως μπορούμε να τις πιέσουμε σε κάποιο επίπεδο.

Keywords
σκαι, συριζα, ΠΑΣΟΚ, σκαι, μητσοτακης, formula 1, μαΐου, αθηνα, μετρο, οοσα, market, τεκμηρια, ΦΠΑ, freedom, τεστ, μισθολογιο, επιδοματα, παπανδρεου, εκλογες, λύση, δημοσκοπηση, βουλη, δημοσκοπησεις, τσιπρας, δημοψηφισμα 2015, μνημονιο, τραπεζες, δεη, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αλλαγη ωρας, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, διακοπες δεη, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, κασιδιαρης, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αξιολογηση, χωρες, το θεμα, αφορολογητο, βημα, δανεια, δωρα, ηττα, θεμα, οοσα, πλαισιο, ραδιοφωνο, τεστ, ωρα, formula 1, αλκοολ, ανεργια, γινει, δειχνει, δομη, εγινε, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, εμειναν, ενεργεια, ερχεται, ετων, ευθυνη, ζωη, κυβερνηση, κομμα, λαθη, λύση, μαΐου, μειωση, μπλοκο, νεο μισθολογιο, νοθεια, νοσοκομεια, ορια, παιδι, πεδιο, πινακες, προσληψεις, ρυθμισεις, ρητορικη, σιγουρα, συζητηση, συνεχεια, τροχαια, φθηνα, βηματα, εμφαση, ετοιμη, φοβαμαι πως, freedom, χωρα, market, θεματα, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα