Μητσοτάκης: Η κινητικότητα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Σεπτέμβρη

«Μέχρι το 2014 θα γίνουν 15 χιλιάδες υποχρεωτικές έξοδοι δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίες θα προέλθουν ακόμη και από καταργήσεις οργανισμών, αν δεν μπορούν να απορροφηθούν ή να συγχωνευτούν με άλλους», ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το καθεστώς της κινητικότητας και τα σχέδια του υπουργείου.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε για το θέμα της κινητικότητας ότι «θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη», ενώ ανέφερε ότι «οι πρώτες μετακινήσεις θα γίνουν εντός της Αττικής τουλάχιστον όσον αφορά στο υπουργείο

Υγείας». Τόνισε μάλιστα ότι η κινητικότητα ξεκίνησε από το υπουργείο για το οποίο είναι αρμόδιος και περιελάμβανε 60 άτομα.

Εξάλλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί αναπόφευκτο για όσους περιλαμβάνει το μέτρο να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, από 15 μέρες έως ένα μήνα.

Όσον αφορά στις ενδεχόμενες προσλήψεις που θα αντισταθμίσουν τις απολύσεις, δεσμεύτηκε ότι «θα γίνουν 5-10 χιλιάδες προσλήψεις, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει με 600 καθηγητές, καθώς διαπιστώθηκε έλλειψη στην ανώτατη εκπαίδευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα