Μητσοτάκης: Εκλογές αν χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία

Του Χρήστου Κούτρα

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της ΝΔ επέκρινε έντονα τον Αλέξη Τσίπρα και για τη σύνοδο κορυφής, αλλά και για την παρουσία του στη Σμύρνη στις συναντήσεις με τον Τούρκο πρωθυπουργό. Ο κύριος Μητσοτάκης ειδικά για το προσφυγικό και τη συνάντηση στο προεδρικό Μέγαρο τόνισε πως «Βάλαμε τον πήχη χαμηλά και ο πρωθυπουργός πέρασε από κάτω», ενώ άφησε

σαφείς αιχμές για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Ο κύριος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «κάθε μέρα που περνάει χάνω την εμπιστοσύνη μου στον πρωθυπουργό, ότι μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε ειλικρινή συνεννόηση μαζί του. Δεν τον εμπιστεύομαι. Το λέω δημόσια. Του το έχω πει και κατ’ ιδίαν, διότι δεν μπορώ να δέχομαι αυτήν τη διγλωσσία και αυτόν τον τρόπο επικοινωνιακής διαχείρισης εξαιρετικά σύνθετων ζητημάτων».

Ο κύριος Μητσοτάκης επιμένει να λέει όχι στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να ζητάει εκλογές από την στιγμή που δεν μπορεί να τις επιβάλει: «Εγώ δεν πρόκειται να αναλώσω τις δυνάμεις μου και την ενέργειά μου να βαράω ένα ταμπούρλο και να βγαίνω να ζητάω εκλογές. Θα κάνω πολύ υπεύθυνη και σκληρή αντιπολίτευση, θα προτείνω εναλλακτικές προτάσεις. Εάν ο κ. Τσίπρας πέσει, τότε θα είμαστε έτοιμοι, θα πάμε σε εκλογές, θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα γίνουμε Κυβέρνηση». Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυστηρό τόνο είπε πως αν ο κύριος Τσίπρας επιθυμεί εκλογές, τότε αυτές είναι καλοδεχούμενες.

Keywords
Τυχαία Θέματα