Μητσοτάκης – Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: “Το δίλημμα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες”

Στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΝΔ θα υλοποιήσει όλο το πρόγραμμά της τη δεύτερη τετρατία διακυβέρνησής της και πρόσθεσε χειροκροτούμενος, «φωτογραφίζοντας» τον Αλέξη Τσίπρα: «Διαβάζω ότι κάποιοι έχουν αϋπνίες

τελευταία, φανταστείτε πόσο θα χάσουν τον ύπνο τους το βράδυ των εκλογών».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία: Ελπίζω μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και νοοτροπία. Αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο» είπε με έμφαση. Ξαναβρισκόμαστε στο συνέδριο της νεολαίας μας ύστερα από τους αλλεπάλληλους περιορισμούς της πανδημίας, περισσότεροι από ποτέ έτοιμοι να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με τη νεολαία, ανιχνεύοντας τα ζητήματα της εποχής», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

Σημείωσε ότι στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα πόλος σταθερότητας και προόδου και οι νέοι να κατακτήσουν καλύτερη ζωή και επισήμανε, μεταξύ άλλων: Η ΟΝΝΕΔ μίλησε με τόλμη για πολιτικό φιλελευθερισμό και δικαιώματα. Και μόνη η ΔΑΠ πρόταξε στα πανεπιστήμια την άμιλλα απέναντι στην εξίσωση προς τα κάτω. Ήταν επίσης η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ επέλεξαν την Ευρώπη, κάτι τόσο αυτονόητο σήμερα, όμως στη δική μας εποχή, η τότε Αριστερά θαύμαζε τριτοκοσμικά καθεστώτα. Εμείς είμαστε χωρίς κουκούλες και βαριοπούλες, όπως πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο κεντρικός ομιλητής στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Ελλάδα 2030», που ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Ιουνίου. Παραβρίσκονται περίπου 2.400 σύνεδροι, ενώ οι εργασίες του είναι ανοικτές και μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί.

Ανέφερε πως ζήτησε από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ να μην αποτελέσει παράρτημα του κόμματος «ούτε και εσείς να είστε φωτοτυπία των μεγαλύτερων στελεχών». Η παράταξη μόνο με την δροσιά της νέας γενιάς ανανεώνεται. Έχετε διπλή αποστολή να μεταφέρετε σε κάθε νέο πολίτη την πολιτική μας και να την εμπλουτίζετε με τα μηνύματα, που εσείς παίρνετε από την κοινωνία προσέθεσε.

Υπενθύμισε τις κρίσεις που συνάντησε από την αρχή της διακυβέρνησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά, οικονομικά.

Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες

Όσον αφορά την παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ήδη υπηρετούν στην δημόσια παιδεία μας περισσότεροι από 16.000 νέοι εκπαιδευτικοί «οι πρώτες προσλήψεις εδώ και πάνω από μία 10ετία» και τόνισε: Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση των ίσων ευκαιριών, την οποία «αρνούνται οι αντίπαλοι μας υπονομεύοντας την πολιτική μας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα επεισόδια στο ΑΠΘ και τόνισε: «Το δίλημμα σήμερα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες» και κάλεσε να τοποθετηθούν όλοι ξεκάθαρα. «Εμείς ξέρουμε σε ποια πλευρά είμαστε, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας». Ο νόμος δεν θα σταματάει στις πύλες του πανεπιστημίου, οι ομάδες φύλαξης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σύντομα θα είναι εκεί προσέθεσε.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρέσει ότι καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις στα ΑΕΙ. «Όυτε το Σύνταγμα δεν γνωρίζουν» είπε με έμφαση. Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα στο μεταξύ έχει αντιμετωπίσει επάλληλες κρίσεις, όμως η πατρίδα μας δεν ξέφυγε από την πορεία της. «Μέσα από μία παγκόσμια αναστάτωση, την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρότερη από ό,τι ήταν τις τελευταίες 10ετίες και γεωπολιτικά και αμυντικά και οικονομικά».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον κάθε πολίτη και αναφέρθηκε ειδικά στη νεολαία για την οποία έγιναν και γίνονται πολλά: Από την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ταχυμεταφορέων έως το πρώτο ένσημο, το νέο ασφαλιστικό. Στους νέους απευθύνεται κυρίως και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Επίσης το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση έγινε πράξη από τη δική μας κυβέρνηση, αλλά και οι νταντάδες της γειτονιάς.

Ο απερχόμενος και ο επόμενος γραμματέας της ΟΝΝΕΔ

Ανοίγοντας το συνέδριο ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης απηύθυνε την τελευταία ομιλία του ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και θύμισε την πορεία της νεολαίας της ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια.

Αμέσως μετά ο νυν γραμματέας Οργανωτικού της νεολαίας της ΝΔ και δικηγόρος Ορφέας Γεωργίου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

O νυν γραμματέας Οργανωτικού της νεολαίας της ΝΔ και δικηγόρος Ορφέας Γεωργίου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ

Αύριο και την Κυριακή οι 2.393 σύνεδροι, που αναδείχθηκαν από 82.757 μέλη, θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν πάνω σε επίκαιρες θεματικές ενότητες. Το Συνέδριο τιμούν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από αρκετές ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις νεολαίας, που διατηρούν στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την ΟΝΝΕΔ, όπως ο πρόεδρος της IYDU Michael Dust, η πρόεδρος του YEPP Lidia Pereira και εκπρόσωποι Οργανώσεων που ανήκουν στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την Ουκρανία, την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Κροατία, την Ιρλανδία και την Αυστρία.

Ταυτόχρονα, στον χώρο του Συνεδρίου υπάρχουν περίπτερα από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, όπου οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο θα μπορούν να πληροφορηθούν για εθελοντικές δράσεις στις οποίες μπορούν να δραστηριοποιηθούν.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι το εξής:ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

16∶45 Έναρξη εργασιών Συνεδρίου, Εγκρίσεις Κανονισμών
16∶50 Ομιλία Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, Κώστα Τσιαγκλιώτη
Ομιλία Β’ Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ, Γιάννη Αναστασόπουλου
17∶00 Ομιλία Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ, Νίκου Σιαδήμα
17∶05 Ομιλία Αντιπροέδρου ΟΝΝΕΔ, Κώστα Μαμουλή
17∶10 Ομιλία Γενικής Γραμματέως MD (Ουκρανία), Iryna Shatohina
17∶15 Ομιλία Γραμματέα Οργανωτικού ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου
17:20 Ομιλία Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη
17:30 Ομιλία Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη
19∶00 Λήξη εργασιών της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

10∶00 Ομιλίες μελών του απερχόμενου Εκτελεστικού Γραφείου
10:45 Ομιλία Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, πρώην προέδρου ΝΔ και ΟΝΝΕΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη
11∶00 Χαιρετισμοί εκπροσώπων Διεθνών Οργανώσεων Νεολαίας
Michael Dust, Πρόεδρος IYDU, Παγκόσμια Ένωση Κεντροδεξιών Νεολαιών – Lidia Pereira, Πρόεδρος YEPP – Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ, Κύπρος
Kevin Mass, Πρόεδρος Jong CD&V, Βέλγιο
Heidi Hanhela, Αντιπρόεδρος KNL, Φινλανδία
Tea Jerkovic, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων MHDZ, Κροατία
Paula Campbell, τέως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων YFG, Ιρλανδία
Julia Heinrich, Μέλος Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων OVP, Αυστρία
Βασίλης Καρύδας-Υφαντής, Project Manager της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Konrad Adenauer για την Ελλάδα και την Κύπρο
11:30 Χαιρετισμοί εκπροσώπων Νεολαιών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων 11:45 Ομιλία Γενικού Διευθυντή Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου ΕΒΕΑ, Γιάννη Μπρατάκου
11:55 Ομιλία Γραμματέα Οργανωτικού Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κονταδάκη 12:00-14:00 Ομιλίες Συνέδρων για τη θεματική ενότητα: «Ισότητα για όλους: Κοινωνική αλληλεγγύη, εθελοντισμός και προστασία των δικαιωμάτων» 14:00-16:00 Ομιλίες Συνέδρων για τη θεματική ενότητα: «Start-ups, καινοτομία και νέα επαγγέλματα στην ψηφιακή εποχή»
16:00-18:00 Ομιλίες Συνέδρων για τη θεματική ενότητα: «Σχολείο και Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα του 2030»
18:00-20:00 Ομιλίες Συνέδρων για τη θεματική ενότητα: «Πράσινη ανάπτυξη και μετάβαση: Το κλειδί για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση»
20∶00 Λήξη εργασιών της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

10∶30 Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
11∶00 – 13∶00 Χαιρετισμοί πρώην Προέδρων ΟΝΝΕΔ & Ομιλίες Συνέδρων για τη θεματική ενότητα: «48 Χρόνια στην πρωτοπορία: Από την αφετηρία ως την ΟΝΝΕΔ του 2030»
16∶00 Λήξη εργασιών 13ου Τακτικού Συνεδρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

Υποβολή υποψηφιοτήτων για Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ, Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και Εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας 12∶00 – 16∶00

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου ΟΝΝΕΔ, Κεντρικής Επιτροπής και εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου ΟΝΝΕΔ, Κεντρικής Επιτροπής και εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Keywords
οννεδ, δίλημμα, δίλημμα, μητσοτακης, οννεδ, νεα δημοκρατια, τσιπρας, ελλαδα, δαπ, θεσσαλονικη, ιουνίου, ΑΠΘ, συριζα, αει, συνταγμα, νέα, επιδομα, μαρινακης, dust, κυπρος, βουλη, project, εβεα, δραση, κυριακη, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, μιλα, βελγιο, δαπ, ηγεσια, θεμα, ιρλανδια, ουκρανια, προγραμμα, υφαντης, ωρα, ups, αει, αυξηση, αυστρια, αλληλεγγυη, αμιλλα, ασφαλιστικο, βραδυ, γεωργιου, γινονται, δικη, εγινε, εθελοντισμος, ευκαιρια, ευρω, ειπε, εκπαιδευση, επαγγελματα, εποχη, ευρωπη, ζωη, υπνο, θυμισε, ομιλια, κυβερνηση, κροατια, ληξη, μηνυματα, νεολαια, νοοτροπια, ονομα, ορφεας, προσληψεις, πρωτοπορια, πυλες, συντομα, τεως, τουρκια, τολμη, φινλανδια, χαιρετισμοι, ψηφιακη, δικαιωματα, dust, εμφαση, ενωση, επεισοδια, χωρα, project, εισβολη, ιουνίου, κυριακου, κυριακη, ομαδες, παυλος
Τυχαία Θέματα