Μητσοτάκης : Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να σέβεται πλήρως το διεθνές δίκαιο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του στην Θράκη από την γέφυρα των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα απέστειλε μήνυμα στην Τουρκία σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας με την Τουρκία. Που όμως θα στηρίζονται και στον απαρέγκλιτο σεβασμό των διεθνών συνθηκών, του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Ενώ

το απόγευμα στο Επιμελητήριο Έβρου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τον πολιτικό και οικονομικό σχεδιασμό του κόμματός του, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι υπονομεύει την υγιή επιχειρηματικότητα. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δόμησης ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος, με μειωμένη φορολογία για τις επιχειρήσεις, όπως και στην δρομολόγηση ενός φιλικού περιβάλλοντος για την δημιουργία και την λειτουργία επιχειρήσεων.

Παράλληλα τόνισε πως η Θράκη μπορεί να μετατραπεί όχι σε πόλο έλξης της τουριστικής κίνησης αλλά και νευραλγικό διαμετακομιστικό κέντρο και ενεργειακός κόμβος. Επιπρόσθετα σημείωσε πως είναι «Το τελωνείο δεν αφορά μόνο τη Θράκη, αφορά την Ελλάδα, αφορά την ίδια την Ευρώπη. Να υπάρξει μια διευκόλυνση του διασυνοριακού εμπορίου καθώς και των ροών επισκεπτών που μπορούν να έρθουν οδικώς, μέσα από μια μεγάλη σύγχρονη επένδυση η οποία μπορεί να γίνει μόνο σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Δεσμεύτηκα ήδη και στον περιφερειάρχη ότι είναι κάτι το οποίο θα μελετήσουμε. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εμείς πιστεύουμε άρα έχουμε κάθε λόγο τέτοια έργα όσο είμαστε στην αντιπολίτευση να τα ωριμάζουμε, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να τρέξουν με την απαραίτητη ταχύτητα όταν έρθουμε στην κυβέρνηση».

Ενώ απευθυνόμενος προς τους επιχειρηματίες δήλωσε «Το κράτος πρέπει να τιμήσει τις υποχρεώσεις του αλλά από εκεί και πέρα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία θα απορρέουν από την επιχειρηματική δράση θα έρθουν από άλλου είδους πολιτικές (πιο φτηνό κόστος ενέργειας, χρήματος, καθορισμό των χρήσεων γης) και από εκεί και πέρα οι υποδομές της Θράκης ως προς την αναβάθμιση των λιμανιών, των τρένων και των δρόμων θα την κάνουν έναν φυσικό προορισμό για νέες επενδύσεις, αλλά θα ξεφύγουμε πια από τη λογική της επιδότησης είτε της εργασίας είτε των ιδίων των επενδύσεων. Θα δρομολογήσουμε οριζόντιες πολιτικές μείωσης φορολογικών συντελεστών, διευκόλυνσης συνολικά του επιχειρείν και θα είναι απόλυτη μεσοπρόθεσμη προτεραιότητα η επαναξιολόγηση του συστήματος των ασφαλιστικών εισφορών το οποίο αναγνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι απολύτως καταστροφικό όχι μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά για τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία».

Ενώ σε ερώτηση από εκπρόσωπο των παραγωγικών φορέων περί της «σκιώδους κυβέρνησης» τόνισε «Δεν υπάρχει σκιώδης κυβέρνηση. Κυβέρνηση θα γίνουμε όταν μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Αυτή τη στιγμή έχουμε τομεάρχες οι οποίοι αντιμετωπίζουνε τις αρμοδιότητές τους μέσα από το πλαίσιο, πρωτίστως, της κοινοβουλευτικής τους δουλειάς. Έχουμε μια ξεχωριστή ομάδα που δρομολογεί το πρόγραμμα της Ν.Δ. και είναι αυτή που διαβουλεύεται και σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο. Κανείς δεν έχει καπαρώσει καμία θέση και δική μου δουλειά είναι στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, να επιλέξω τους καλύτερους. Δεν με ενδιαφέρει τονίζω από πού προέρχονται. Η εθνική Ελλάδος θα πρέπει να έρθει να παίξει μπάλα την επομένη μέρα στο γήπεδο της ανόρθωσης της Ελλάδας. Αυτό πρέπει να εξασφαλίσω και η διάθεση μου είναι δεδομένη».

δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη :

Το άρθρο Μητσοτάκης : Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να σέβεται πλήρως το διεθνές δίκαιο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα