Μηνύσεις στην Google για την πολιτική επιστροφών

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Google μείωσε το χρονικό διάστημα, που μπορούσε ένας χρήστης να επιστρέψει μια εφαρμογή του Android Market, από τις 24 ώρες στα 15 λεπτά.

Αυτό αφορούσε στις εφαρμογές που είναι επί πληρωμή, στην περίπτωση που δεν ανταπεξέρχονται στις προσδοκίες του χρήστη που έκανε την αγορά.

Η εταιρεία είχε δηλώσει τότε ότι οι περισσότερες

επιστροφές προκύπτουν το διάστημα των 15 πρώτων λεπτών από τους μη ικανοποιημένους χρήστες, οπότε δεν υπήρχε λόγος να μείνει το χρονικό διάστημα στις 24 ώρες.

Άλλη άποψη δείχνουν όμως να έχουν οι Dodd j. Harris και Stephen Sabatino, οι οποίοι αποφάσισαν να μηνύσουν την Google για "αθέτηση της έμμεσης εγγύησης εμπορευσιμότητας και παραβίαση του επαγγελματικού κώδικα για αθέμιτες και δόλιες εμπορικές πρακτικές".

Ουσιαστικά, κατηγορούν την εταιρεία για το Google Play Store (πρώην Android Market) ότι επιτρέπει σε οποιονδήποτε developer να "ανεβάσει" μια εφαρμογή, χωρίς αυτή να ελέγχεται, με αποτέλεσμα να παραπλανώνται οι χρήστες.

Πολλές από τις εφαρμογές που "ανεβαίνουν" δεν έχουν επαρκείς πληροφορίες, δίνοντας την εντύπωση στους χρήστες ότι είναι συμβατές με τις συσκευές τους, οι οποίοι μέχρι να αντιληφθούν ότι οι εφαρμογές δε λειτουργούν κανονικά, το χρονικό περιθώριο των 15 λεπτών έχει λήξει, οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής χρημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα