Μήνυμα στις τράπεζες έστειλε ο Γιοχάνες Χαν

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Επίτροπος, αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν, στέλνοντας μήνυμα προς τις τράπεζες να προχωρήσουν στην εκταμίευση των κονδυλίων που προορίζονται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο κ. Χαν είχε συνάντηση την Τετάρτη, 24 Ιουλίου, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.
«Έχουμε

διαθέσει σημαντικά κεφάλαια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία δεν έχουν φθάσει ακόμη στο σύνολό τους στους αποδέκτες», ανέφερε ο κ. Χαν και συνέχισε: «Αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά τα χρήματα πρέπει να πάνε στους τελικούς δικαιούχους».
Ο Επίτροπος, εξέφρασε επίσης, την ικανοποίησή του για την πρόσφατη πρωτοβουλία της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης προς τις τράπεζες για το θέμα αυτό.
Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ελπίδα να λειτουργήσει θετικά προς την κατεύθυνση αυτή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τις οποίες κάλεσε να αξιοποιήσουν τα εργαλεία ρευστότητας που έχουν στη διάθεσή τους και μέσω των διαρθρωτικών ταμείων.

«Η κρίσιμη χρονιά είναι εφέτος, πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Να σημειώσουμε ότι ο Κωστής Χατζηδάκης αύριο, Πέμπτη, θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών, στο πλαίσιο της προσπάθειας να φτάσουν στην αγορά ευρωπαϊκοί και εθνικοί πόροι που έχουν ως τελικό αποδέκτη τις επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα