«Μίνι» Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό θέμα με αίτημα Τσίπρα

Μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί αύριο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, μια συνάντηση η οποία θεωρείται κρίσιμη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει σε πολιτικό επίπεδο το θέμα της ρευστότητας και των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει.

Η συνάντηση, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Ε.Ε., Ντόναλντ Τούσκ, ο οποίος ήταν και ο δέκτης του ελληνικού αιτήματος, θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 και θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολαντ, Ο πρόεδρος τςη Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, και ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Η συνάντηση αυτή είναι κρίσιμη καθώς η ρευστότητα της χώρας μας φτάνει σιγά, σιγά στα όρια της «ασφυξίας», ενώ και το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό καθώς έχουν προκύψει διαφωνίες με τις απαιτήσεις των τεχνικών κλιμακίων, αλλά και με τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μια συνάντηση κατά την οποία θα γίνει προσπάθεια να «γεφυρωθούν» οι διαφορές στην αντίληψη της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί τόσο για την χώρα μας, όσο και γενικότερα για την έξοδο της Ευρώπης και ιδιαίτερα του νότου από την οικονομική κρίση που συνεχίζεται για έξι και πλέον χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα