Μιλούν για πολιτική ανυπακοή στην Αίγυπτο

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Αίγυπτο ένα χρόνο μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Μοχάμεντ Μόρσι. Το κίνημα της αντιπολίτευσης, αυξάνει την πίεση στέλνοντας τελεσίγραφο προς τον Αιγύπτιο πρόεδρο καλώντας τον παραιτηθεί ως το απόγευμα της Δευτέρας (01/07) και να επιτρέψει τη διεξαγωγή εκλογών, αλλιώς θα αντιμετωπίσει μια εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής.

Σύμφωνα με το BBC, το κίνημα της αντιπολίτευσης έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 22 εκατομμύρια

υπογραφές πολιτών που στηρίζουν τις διαδηλώσεις κατά του Μόρσι, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες από την επανάσταση του 2011.

Οι διαδηλωτές σε ολόκληρη την Αίγυπτο έχουν κατηγορήσει τον πρόεδρο πως απέτυχε να αντιμετωπίσει την οικονομικά προβλήματα και τα ζητήματα ασφαλείας από τότε που εξελέγη πριν από έναν χρόνο.

Επτά νεκροί την Κυριακή

Στις συγκεντρώσεις στην Αίγυπτο υπέρ και κατά του προέδρου Μόρσι υπήρξαν νεκροί και τραυματίες και στα δύο «στρατόπεδα».

Οι νεκροί ανέρχονται στους εφτά και σύμφωνα με πηγές του Reuters όλοι τους έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμό. Πέντε από τους θανάτους έλαβαν χώρα σε πόλεις νότια του Καΐρου -τρεις στο Ασσιούτ, ένας στο Μπενί Σουέφ και ένας στο Φαγιούμ. Δύο από τους υπόλοιπους νεκρούς πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης στα κεντρικά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο.

Στην επίθεση στα γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο Μόρσι, εκατοντάδες κόσμου πετούσαν μολότοφ και πέτρες στο κτίριο, το οποίο έπιασε φωτιά τη στιγμή που μέσα βρίσκονταν φρουροί και μέλη της Αδελφότητας που αντάλλασσαν πυρά με τους επιτιθέμενους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε όλη τη χώρα τραυματίστηκαν 613 άτομα στις οδομαχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα