Μικρό προβάδισμα για το συνασπισμό της Μέρκελ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Μικρό προβάδισμα φαίνεται να έχει ο κεντροδεξιός συνασπισμός της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ έναντι της αριστερής αντιπολίτευσης συνολικά, με ποσοστό 45% έναντι 44%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Εν όψει των εκλογών της Κυριακής, η δημοσκόπηση

του Emnid δείχνει επίσης την υποστήριξη για το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) να μένει σταθερή στο 4%, κάτω από το 5% που χρειάζεται για να εκλέξει βουλευτές.

Η δημοσκόπηση έδειξε πως ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Μέρκελ συγκεντρώνει ποσοστό 45%, με τους συντηρητικούς της Μέρκελ να λαμβάνουν σταθερά ποσοστό 39% και τον νυν εταίρο τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), να κερδίζουν μία μονάδα και να ανεβαίνουν στο 6% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Emnid, η οποία είχε δοθεί στην δημοσιότητα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), παραμένουν σταθεροί στο 26% ενώ οι σύμμαχοί τους, οι Πράσινοι, χάνουν μία μονάδα και πέφτουν στο 9%. Το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Die Linke» παραμένει σταθερό στο 9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα