Μια γροθιά γονείς στο Γαλάτσι, ώστε να μην απελαθεί πατέρας μετανάστης

Ως απάντηση στις ρατσιστικές επιθέσεις μπορεί να δει κανείς την πράξη αλληλεγγύης των γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Γαλατσίου. Οι γονείς θα συγκεντρωθούν σήμερα (Παρασκευή) στις 18:00 έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, απαιτώντας την απελευθέρωση του συριακής καταγωγής Ζ.Ν., πατέρα τεσσάρων παιδιών, ηλικίας 11 ετών, διδύμων 10 και ενός ακόμη έξι ετών, ο οποίος μετά 17 χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα, απειλείται με απέλαση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο μετανάστης απειλείται με απέλαση, επειδή δεν μπορεί –λόγω ανεργίας- να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στην χώρα. Ο άντρας

μη βρίσκοντας δουλειά επιβίωνε με λιγοστά μεροκάματα εδώ κι εκεί και την αρωγή πολλών γονέων από το σχολείο, όπου φοιτούν τα παιδιά του. Όταν, όμως, βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Γαλατσίου, προκειμένου να επιλύσει μια διαφορά με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού του, τότε απέκτησε την ταμπέλα του «παράνομου λόγω μη καταβολής ενσήμων».

«Ο Ζ.Ν. συνελήφθη και απειλείται με απέλαση επειδή είναι άνεργος, όπως 1,5 εκατ. άλλοι Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι. Δεν έκλεψε, δεν σκότωσε κανέναν. Εάν δεν αντιδράσουμε, κινδυνεύει να μείνει προφυλακισμένος ακόμα και για 6 μήνες, μακριά από την οικογένειά του που τον έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη, και κάποια στιγμή να απελαθεί στη ζώνη του πολέμου στη Συρία, αφήνοντας πίσω χωρίς καμιά προοπτική και ελπίδα τα τέσσερα ανήλικα παιδιά και τη γυναίκα του», αναφέρουν οι γονείς σε σχετική τους ανακοίνωση.
Στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οι γονείς των μικρών μαθητών του δημοτικού του Γαλατσίου θα ζητήσουν την απελευθέρωση του φίλου και γείτονά τους και θα απαιτήσουν την άμεση χορήγηση άδειας παραμονής και πολιτικού ασύλου, καθώς η χώρα του αποτελεί εμπόλεμη ζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα