Μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης από την ΕΥΔΑΠ- Δεν «κόβεται» το νερό σε κανέναν!

Ούτε αναστολή πλειστηριασμών για απλήρωτες οφειλές στην ΕΥΔΑΠ, ούτε διακοπή υδροδότησης για τους οικονομικά αδύναμους. Ο όγκος των απλήρωτων λογαριασμών νερού, οδήγησε την διοίκηση της εταιρείας να εφαρμόσει εγκαίρως νέα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης για τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, οι οφειλές των νοικοκυριών αποτελούν πολύ μικρό ποσό,

καθώς η «μερίδα του λέοντος» των οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ ανήκει σε δήμους.

Οι καταναλωτές, λοιπόν, με συσσωρευμένες οφειλές για την υδροδότηση του σπιτιού τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ισχύουν τα ακόλουθα:

– Προσωρινή καθολική αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων των υδροληπτών ανεξαρτήτως ποσού το οποίο οφείλεται.

– Άρση κάθε διακοπής υδροδότησης όσων οικογενειών βρίσκονται σε αποδεδειγμένα πλήρη οικονομική αδυναμία για την εξόφληση ή και τη ρύθμιση των οφειλών τους προς την εταιρεία.

– Εξαίρεση από το πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης όσων οικογενειών βρίσκονται σε αποδεδειγμένα πλήρη οικονομική αδυναμία για την εξόφληση ή ακόμα και τη ρύθμιση των οφειλών τους προς την ΕΥΔΑΠ.

– Προσωρινή αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που λαμβάνει η ΕΥΔΑΠ, με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Και παροχή δυνατότητας ρύθμισης βάσει αντικειμενικών, κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, χρεών από 3.000 € έως 6.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι διακοπή υδροδότηση γίνεται μόνον όταν οι πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμες οφειλές από καταναλώσεις νερού, πάγιο, υποχρεωτική κατανάλωση, αντικατάσταση υδρομέτρου, κατ” αποκοπήν εργασίες κτλ, ξεπερνούν αθροιστικά ή μεμονωμένα, το ποσό των 500 ευρώ.

Το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίζεται η νέα κοινωνική προσέγγιση της ΕΥΔΑΠ «είναι το γεγονός ότι το νερό και η πρόσβαση σε αυτό αποτελεί δημόσιο, κοινωνικό, αλλά και οικολογικό αγαθό, απαραίτητο για τη ζωή και την ανθρώπινη κοινωνία, το οποίο παρέχεται από την ΕΥΔΑΠ με υψηλό αίσθημα κοινωνικής, αλλά και εταιρικής ευθύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα